• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
Barzani: İktidar değişimi için en doğru yol seçimdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), başkent Erbil’de Irak seçimlerine girecek adayları için bir tanıtım töreni gerçekleştirdi.
Törende bir konuşma yapan Mesud Barzani, “Seçim yasası ve vilayetlerin sandalye dağılımıyla ilgili birçok çekincemiz vardı. Çünkü hiç adalet ve insaf yok bunda doğru bir temeli de yok. Çünkü nüfus sayımı yapılmadı. Ancak kamu çıkarları ve KDP’nin ağırlığını korumak adına, bütün eksiklere rağmen katılmaya karar verdik” dedi.

Konuşmasının başında Eylül Devrimi’nin yıl dönümü dolayısıyla mesajlar veren Barzani, “11 Eylül kutlu bir gündür. Eylül Devrimi sadece silahlı bir devrim değil, aynı zamanda siyasal ve toplumsal bir devrimdi. Kürt bireyini oluşturma devrimiydi. Bir milletin, dava sahibi olduğunun farkına varmasını, bu davaya nasıl sahip çıkacağını, düşmanların planlarını nasıl boşa çıkaracağını anlamasını sağlayan bir devrimdi.
Eylül Devrimi tüm Irak halkı bileşenleri ve mücadelecileri için bir sığınak oldu. Devrim liderliğinin büyük bir hikmeti vardı ki temel sloganı “Irak’a demokrasi, Kürdistan’a otonomi” idi. Eylül Devrimi 1961’den bugüne kadar ve gelecekte tüm kurtuluş hareketlerinin temel taşı oldu’’ diye ifade etti.

Temiz ve hilesiz bir seçim olması için tüm Iraklılara çağrıda bulunan Barzani, Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumun da bu yönde söz verdiğini ifade etti.

Barzani konuşmasında devamla şu mesajları verdi:
“Bütçe tüm halkın hakkıdır. Kürdistan halkının tek sorunu bütçe değildir. Bütçe sorunlardan bir tanesidir sadece. Bizler siyasi bir davanın sahibiyiz, biz bir ulusuz. En temel sorunumuz ortaklık sorundur. Ortaklık bırakmadılar. Bu yüzden sorunların derinine inmeliyiz. Bu da anlayış ve ortaklıkla çözülür’’ dedi.

Kaynak: K24

Bu haberler de ilginizi çekebilir