• DOLAR 32.349
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2307.703
  • ...
Ümmetin Kutsal Seferi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam ümmeti olarak hepimiz bütün dünyanın gözü önünüde Filistinli kardeşlerimizin çektiklerine ortak olamamanın derin acısını yaşıyoruz. Onların acısını paylaşmak, yanlarında olduğumuzu haykırmak ve yalnız olmadıklarını tüm dünyaya ilan etmek için daha ne kadar bekleyeceğiz. Bügün emperyalistler, İslam coğrafyasını işgal etmekte, özellikle filistinde, ümmetin kalbi durumundaki Küdüste soykırım yapılmakta, mallar talan edilmekte ve yıllardır süregelen bir zülüm ve zorbalık yaşanmaktadır.
 

Hepimiz biliyoruzki; Filistin, Kudüs ve Mescidi Aksanın Müslümanların nezdinde ve ümmet nazarında büyük bir kutsiyeti vardır. Çünkü:
Mesc-id`ül aksa Müslümanların ilk kıblesidir.
Resülüllah (a.s) orada miraca yükselmiştir.
Mescidül Haram ve Mescidül Nebeviden sonra yeryüzünde en kutsal mekan Mescid`ül Aksa`dır
Mescidül Aksa yeryüzünde Kabe`den sonra inşa edilen ikinci mescittir.
İşte bu kutsiyetlerden dolayı, biz Müslümanlar için oranın işgalden kurtarılması üzerimizdeki en büyük vecibelerden biridir. Bugün Selhadini Eyyübinin hatırasını yaşatacak önderlere ne kadar muhtacız! Ümmet olarak Kudüs`ümüzü siyonistlerden kurtaracak yeni Selhaddinleri bekleyen gözlerimiz yoruldu artık. Ümmet içinde Selahaddini Eyyubi gibi düşünen, onun gibi Kudüs davasını kendine dert edinen, Kudüs`ün ve Mescidi Aksa`nın kurtarılmasını yegane amaç edinen yiğit bahadırlar kalmadı mı yoksa. Biz inanıyoruz ki ümmet, en sıkıntılı anlarda bile Selahaddinler çıkaracak kadar hayat doludur, Şehadet sevdalısıdır, cennet aşığıdır. O halde Kudüs ve Mescid`ül Aksanın siyonist zülmün ve işgalinden kurtulması için Selhaddin`İ Eyyübi misali yeme, içme ve uyumaktan vazgeçme zamanı gelmiştir. Hani kendisine niçin yemek yemiyorsun diye soranlara: Beytül Makdis, haçlıların elinde iken ben nasıl olurda sevinir, beslenir ve uykunun tadına varabilirim! Diye cevap veriyor.
 

Kardeşler! Araplar’da bir atasözü vardır “Firavun`a seni firavunlaştıran (azdıran) neydi? diye sorulmuş oda, beni yaptığımdan alıkoyacak birinin çıkmaması.” Cevabını vermiş. Bügün ümmet olarak bizler çağdaş firavun olan siyonistlerden hesap sorma adına Filistin davasına; zenginler mallarıyla , alimler ilimleriyle, gençler kuvvetleriyle destek vermeliyiz. Kur`An-I Mubin`de Rabbimiz c.c: “hem size ne oluyor ki; Allah yolunda ve ‘ey rabbimiz! Bizleri bu halkı zalim olan memleketten çıkar, tarafından bize bir sahip gönder, tarafından bize bir yardımcı gönder’ diye yalvarıp duran o mustazaf erkek, kadın ve çocuklar için savaşmıyorsunuz. İman edenler Allah yolunda savaşırlar, inkar edenler ise tağut yolunda savaşırlar. O halde siz şeytanın dostlarıyla savaşın. Muhakkak ki şeytanın hilesi zayıftır.” (Nisa 75..76)
 

siyonizmin kurucusu ve filistinde Yahudi devleti kurma fikrini ilk kez ortaya atan``teodore herzel``adındaki mel`ün bir heyet ile birlikte 2. Abdülhamit`e gelerek filistinin kendilerine verme karşılığında Osmanlının tüm dış borçlarının kapatılması taahhüdün`de bulunmuştu. Borç batağında yüzmekte ve maddi iflas noktasında olmasına rağmen 2. Abdülhamit bunu kabul etmeyerek: filstin kanla alınmıştır. Kanla alınan yerler parayla satılmaz, ancak kanla verilir. der. Rabbimiz c.c bir ayette: “insanlar içinde iman edenlere düşmanlıkta en katı olanların Yahudilerle müşrikler olduğunu görürsün” (maide 82) ama onların bu tuğyan ve haddi aşmaları ancak onların sonunu hazırlayacaktır. Nitekim bir hadis-i şeriflerinde Resulullah (a.s) şöyle buyurur. Müslümanlar Yahudilerle savaşmadıkça kıyamet kopmaz. Müslümanlar onlarla savaşıp öldürecekler. Hatta Yahudi bir taşın ve ağacın arkasına saklanıp gizlenecek taş yada ağaç şöyle seslenecek “ey Müslüman ey Allah`ın kulu işte Yahudi arkamdadır gel onu öldür! Garkad adındaki ağaç müstesna çünkü o Yahudilerin ağacıdır. “(Müslim) İnanıyoruz ki bu hadis`in zuhuru yakındır. Çünkü gecenin en karanlık anı şafağa, kışın en çetin zamanı bahara yakın olanıdır. Ümmet olarak Kudüs`te ,Tel aviv`de, Ramallah`ta, Hayfa`da, Nablus`ta ve Ceninde buluşma dileğiyle.. SELAM VE DUA İLE

 

Nihat Çam / Şanlıurfa

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir