• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
50 yıllık yol sorunu çözüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Büyükşehir Belediyesi tarafından Çatak ilçesi Zırıl Deresi Kanyonu'nda bulunan mahallelere yeni yol yapıldı.

Zorlu bir coğrafyada sıfırdan yapılan yolda asfalt serimi devam ederken, çalışma ile 25 kilometre olan mahalle grup yolu 10 kilometreye kadar düştü.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca yapılan çalışmayla Konalga, Narlı, Sugeldi, Dokuzdam ve Sırmalı mahalleleri ile bu mahallelere bağlı 32 mezranın kullandığı grup yolu tamamlanıyor.

Geçen yıl çalışmalarına başlanan yol güzergâhında 3 köprü, yarma, dolgu, reglaj, sanat yapıları, duvar imalatı ve diğer altyapı çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediyesinin işgücü ile yapılan çalışmaların ardından sıcak asfalt serimine geçildi.

 

"Hayatımız boyunca böyle bir yol ve asfalt çalışması görmedik"

Uzun yıllar ilçe merkezine daha uzak olan ve birçok noktasında heyelan ile çığ tehlikesi yaşanan eski yolu kullanan mahalle sakinleri yeni yollarına kavuşmanın heyecanını yaşıyor.

Minibüs şoförlüğü yaptığını belirten Sırmalı Mahallesi sakinlerinden Ekrem Şus, yıllardır bu yolları kullandıklarını belirtti.

Şus, "20 yıldır bu yollardayız. Hayatımız boyunca böyle bir yol ve asfalt çalışması görmedik. Sayın Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'e ve burada çalışan, emek veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Burada yapılan çalışmadan dolayı çok mutlu olduk. Allah emeği geçen herkesten razı olsun." dedi.

"Yollarımız çok güzel oldu"

Yapılan çalışmalarla yolun daha kısa ve güvenli hale geldiğini belirten Şeref Avcı ise, "Yollarımız bu çalışma ile çok güzel oldu. Çok güzel bir çalışma yapılıyor. Burada çok büyük bir emek harcanıyor. Şefinden işçisine kadar emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun." diye konuştu.

37 yerleşim yerinin kullanacağı grup yolu yapılan asfalt çalışmasının ardından Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın yapacağı yol çizgi ve trafik levhaları çalışmalarının ardından trafiğe açılacak. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir