• DOLAR 32.585
  • EURO 34.651
  • ALTIN 2502.69
  • ...
Mersin Kızılay'dan kan bağışı ve yetim çocuklara destek çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yetim çocuklar yararına proje başlattıklarını belirten Köse, azalan kan stokları üzerine halka kan bağışında bulunmaları için çağrıda bulundu.

Mersin’de çıkan yangında destek verenlere teşekkür eden Köse, “Mersin Kızılay olarak sizlere bir konuda teşekkür ediyor, iki konuda ise desteklerinizi istiyorum. 28 Temmuz'da başlayan ve Aydıncık Silifke bölgesinde günlerce süren orman yangınlarında vatandaşlarımızdan büyük destek gördük. Gerek söndürme sürecinde ve gerekse zarar gören afetzedelerin yaralarını sarma sürecinde destek veren tüm vatandaşlarımıza, tüm Kızılay gönüllüsü kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Kan bağışı konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Köse, “Değerli kardeşlerim, Mersin Kızılay olarak kan bağışı ve yetim çocuklara sahip çıkma konusunda o güzel yüreklerimizden duyarlılık bekliyorum. Kan bağışlarımızla azalan kan stoklarını yeniden güçlendirelim. Hepimiz, hep birlikte derman bekleyen hastalarımıza, hasta yakınlarımıza karagün dostu olalım. Unutmayalım ki vereceğiniz bir ünite kan, üç ayrı hastaya derman olacaktır. Sağlıklı her vatandaşımızı kan bağışı yapmaya davet ediyorum.” çağrısında bulundu.

Yetim çocuklar yararına proje başlattıklarını belirten Köse, şunları söyledi:

"Değerli kardeşlerim, Mersin Kızılay olarak yürüttüğümüz yetim çalışmalarına bugüne kadar verdiğiniz desteğe teşekkür ederim. Ancak gerek dünyadaki milyonlarca yetim çocuk gerek ülkemizin yüz binlerce ve gerekse Mersin'imizin binlerce sayıdaki yetim çocukları insan olduğumuz için hepimize bir sorumluluk getirmektedir. Bunun için Kızılay olarak yetim çalışmalarını daha net oluyor daha işlevsel ve yetime en güzel şekilde sahip çıkma konusunda bir programla çalışıyoruz. Yetim çocuklara sahip çıkma konusunda projelerimize ve faaliyetlerimize tüm vatandaşlarımızı destek olmaya davet ediyorum. Yetim çocukların kendi ayakları üzerinde duracakları zamana kadar onlara destek olmamız gerekiyor ve yine unutmayalım ki yetim gülerse dünya güler.” dedi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir