• DOLAR 32.6
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2491.072
  • ...
Malatyalı gençler çevreye atılan çöpleri toplayarak farkındalık oluşturdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Battalgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından çevre kirliliğine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Temiz Kuşak Z" projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında "Düşünen Gençler Topluluğu"na üye 70 gönüllü genç, Battalgazi'deki Kaldırım Göleti ve Müftülük Mezarlığında kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Gölet ve mezarlığa atılan maske, eldiven ve çöpleri Temizlik İşleri personelleri ile birlikte toplayan gönüllü gençler, yaptıkları örnek davranış ile güzel bir çalışmaya daha vesile oldu.

Geleceğe daha yaşanabilir bir çevre bırakmak istediklerinin altını çizen gönüllü gençler, tüm vatandaşların bu konuda daha duyarlı olması yönünde tavsiyelerde de bulundu.

Yoldan geçen vatandaşlar ise gençlerin yaptıkları farkındalık çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Düşünen Gençler Topluluğu'na üye Mashar Birlar, "Düşünen gençler topluluğu olarak çevremizi ve bizim gibi gençleri bilinçlendirmek adına Battalgazi Belediyesi temizlik personelleri ile birlikte böyle bir projeyi hayata geçirdik. Gördüğümüz üzere insanlar çevre temizliği konusunda çok umursamaz davranıyorlar. Çöplerini gelişi güzel bırakıyorlar ve çevreyi buldukları gibi bırakmıyorlar. Bu konuda insanları bilinçlendirmek istedik. Umarım çevreye ve vatandaşlarımıza katkımız olmuştur. Projede bizden desteklerini esirgemeyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e özel olarak teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.

Berfin Meşe isimli üye ise, "Bizler 'Z' kuşağıyız ve insanlara bir şeyler aşılamamız gerektiğini düşünüyorum. Çevreyi temizleyerek örnek olmak istedik. Çünkü çevremizi seviyoruz. Temiz tutmamız gerekiyor. Temiz çevre yine bizim yararımıza olacaktır. Geleceğimize yatırımdır. Herkese çok ama çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir