• DOLAR 32.512
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2433.538
  • ...
Başörtülü akademisyene saldıran zanlı tahliye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nişantaşı’nda bir parkta arkadaşıyla oturduğu sırada tartıştığı akademisyen Neşe Nur Akkaya’yı darp ettiği iddia edilen Eray Çakın, yargılandığı davada tahliye edildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi Neşe Nur Akkaya'nın; Nişantaşı'nda bir parkta başörtülü olduğu gerekçesiyle Eray Çakın isimli şahıs tarafından uğradığı sözlü ve fiziksel şiddetin ardından "Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz çok parkta oturmak istiyorsanız gidin Gaziosmapaşa'da oturun" kelimelerini kullanması yargıya taşınmıştı.

Yargılanma sonucunda tahliye kararının verilmesi ile tekrar saldırganlar cezasız kaldı.

Ne olmuştu

İstanbul Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi Neşe Nur Akkaya kız arkadaşıyla parkta oturduğu sırada Eray Çakın isimli şahıs yanlarına yanaştı.

Çakın, “Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa’ya gidip oturun.” diyerek önce sözlü saldırıda bulundu.

Saldırgana tepki gösteren Akkaya, “Rahatsız oluyorsan, sen gidip başka bir yerde oturabilirsin.” diyerek tepki gösterdi.

Saldırgan Eray Çakın elindeki termosu Neşe Nur Akkaya’ya vurup art arda yumruk attı. Akkaya aldığı darbelerle yere düşüp yığıldı.

Akkaya’nın saldırı nedeniyle bir müddet geçici körlük yaşadığı, ardından kaldırıldığı hastanede tedavi alındığı belirtildi.

Hastaneden darp raporu alan Akkaya saldırgan şahıstan şikâyetçi oldu.

“O nasıl şey? Yere atmak ayrı, şişeyi yüzüne vurmak ayrı şey”

Mahkemede savunma yapan sanık kendini su ifadeler ile savunmaya çalışmıştı; "Elimde içinde çok az su bulunan bir pet şişe vardı, amacım şişeyi yere fırlatmaktı, ancak Neşe Nur kalkmaya yönelik hamle yapınca şişe yüzüne geldi bende elimden şişeyi bırakamayınca birkaç kez vurdum. Benim kastım yaralamak değildi, şişeyi yere atmak istemiştim, müşteki bana doğru yönelince şişe yüzüne geldi ben bu durumun sonradan farkına vardım” dedi.

Bunun üzerine hakim sanığa “O nasıl şey? Yere atmak ayrı, şişeyi yüzüne vurmak ayrı şey” dedi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir