• DOLAR 32.57
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2426.362
  • ...
Miniklere `Hijyen` Eğitimi Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - TEGV Midyat Öğrenim Birimi ve 75. Yıl İMKB İlkokulu Müdürlüğü`nün işbirliği ile yürütülen "Eğlen-Öğren-Hijyen" projesi kapsamında 600 öğrenciye slayt desteği eşliğinde kişisel hijyen konusunda eğitim verildi.

 

Okulda düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Eğitim Gönüllüsü Mensule Yenigün, sağlıklı yaşam ve hijyen konularında slayt desteği ile öğrencileri bilinçlendirdi. Yenigün, ilkokul öğrencilerine yaptığı slayt gösterili sunumunda kişisel hijyenin hastalıklardan korunmadaki önemli rolüne dikkat çekti. Kişinin kendi çabası ile kendi sağlığını koruyabileceğine vurgu yapan Yenigün, bulaşıcı hastalıklardan korunmak için de el temizliğine önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TEGV Midyat Öğrenim Birimi Sorumlusu Kadir Kurt, sağlıklı bir nesil için kişisel temizliğin çok önemli olduğunu belirterek, "Amacımız sağlıklı bireyler yetiştirip sağlıklı bir toplum oluşturmaktır. Bunun için 600 öğrenciye kişisel hijyen eğitim verdik. Günlük yaşantımızda temizlikle ilgili dikkat etmediğimiz birçok detay var. Ancak bu detaylar sağlığımız için son derece önemli. Sağlıklı yaşamak için ağız ve diş sağlığı, terleme, el ve ayak temizliği gibi konularda dikkatli olmalı ve temizliğimizi düzenli yapmalıyız" dedi.

 

Sağlığımızın bozulmaması için en önemli kuralın kişisel hijyene dikkat etmek olduğunu belirten 75. Yıl İMKB İlkokulu Müdürü Ziver Deniz de, temizliğin her şeyden önce hastalıklardan, mikroplardan korunabilmenin ön kuralı olduğuna vurgu yaptı.

 

Deniz, "Amacımız sağlıklı nesiller yetiştirmek ve hastalıkların önlenmesini amaçlıyoruz. Bu nedenle öğrencilere yönelik olarak bulaşıcı hastalıklar, hijyen, el temizliği bilgilendirme çalışmalarını okulumuzdaa yürütüyoruz. Eğer, kişisel hijyenimize dikkat etmezsek, her türlü hastalığa ve mikroba davetiye çıkarmış oluruz. Her türlü mikrobun bulaşmasında araç ellerimiz. Bulaşıcı hastalıkların önemli kısmı el temasıyla geçiyor. Bu nedenle bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en kolay ve etkili yolu düzenli olarak el temizliğinden geçiyor. El temizliğine gereken önemi vermeliyiz. Siz öğrencilerimizin de bu duyarlılığı göstereceğinize inanıyorum" diye konuştu. Deniz, tüm öğrencilere sağlıklı ve başarılı bir hayat diledi.

 

Verilen eğitim sonunda TEGV Midyat Öğrenim Birimi tarafından öğrencilere "Eğlen-Öğren-Hijyen" isimli el kitabı ve rozet hediye edildi. (Mehmet Sait Başaran-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir