• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Müslümanlara Yapılan Zulümler Van`da Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Hz. Ömer Camii avlusunda, Cuma Namazı çıkışı düzenlenen basın açıklamasında konuşan AGD üyesi Rıdvan Erörs, Arakan, Bangladeş, Suriye ve Mali`de yaşanan katliamların, ümmetin sahipsizliğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.
 
"Zulümlerin ana sebebi Müslümanların organize olamamasıdır"
Tüm dünyada Müslümanlara yapılan şiddeti kınadıklarını belirterek, Müslümanların yeterince organize olamaması nedeniyle bu zulümlere maruz kaldıklarına dikkat çeken Erörs, "Bu zulümlerin her biri uluslararası platformlarda gündeme getirilmelidir. Myanmar ve Bangladeş hükümetlerine her türlü platformda gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır. Etnik ve mezhepsel farklılıklar körüklenerek oluşturulan çatışma ortamlarında ise taraflar sağduyuya çağrılmalıdır" dedi.
 
Yaşama hakkı, mülkiyet hakkı, düşünce ve ifade özgürlüğü, ailenin ve neslin korunması hakkı, akıl sağlığının korunması hakkının her insanın temel hakkı olduğunu vurgulayan Erörs, "Emperyalist ülkelerin ve İsrail`in İslam coğrafyası üzerindeki tasallutuna karşı direnç geliştirmenin en etkili yolunun hakkı üstün tutan İslam Birliği`nin kurulması olduğu unutulmamalıdır" şeklinde konuştu.
 
Açıklamadan sonra grup salavatlar eşliğinde dağıldı. (Murat Dalgın - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir