• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ilıcalar`da Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Ilıcalar Beldesinde düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti. Açık alanda yapılması gereken etkinlik, yağmur nedeniyle Sevkar Düğün ve konferans salonunda düzenlendi.
 
Kadın-erkek, genç-yaşlı belde halkının yoğun katılımı gösterdiği program saat 13.30`da Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Sunuculuğunu Salih Gönül`ün yaptığı etkinliğin açılış konuşmasını Musa Apuhan yaptı. Apuhan, "Peygamberimiz nübüvvetle görevlendirdiği andan itibaren, bir şeyler değişecek, bir düzen değişecek, putperestlik son bulacak, ateşperestlik son bulacak. Allah dışında ilah edinen her şey yok olacaktı ve yok oldu inşallah" dedi.
 
"Toplumda yaşayan davetçilerin kendilerini sorgulaması lazım"
Allah`u Teâlâ`nin, `Ey peygamber! Git Mekkeleri ve aşiretini uyar, imana davet et` diye emrettiğini ifade eden Apuhan, "Mekke ahalisini bir araya toplayan efendimiz beni nasıl bilirsiniz deyince müşrikler de `sen Muhammedul eminsin` dediler." Burada önemli bir nokta var. Her davetçinin efendimizin eminlik sıfatını taşıması gerekir. Toplumda yaşayan davetçilerin kendilerini sorgulaması lazım. Birçok konuda topluma kendisini kabul ettirmelidir. İşte Hz Muhammed (sav) peygamberliğinden önce de yaşadığı toplumda kendini her yönüyle kabullendirmiş örnek bir şahsiyetti. Dolayısıyla Davetini direk yapmadan önce `beni nasıl bilirsiniz` şeklinde güzel bir davet yöntemine başvurdu, daha sonra gelen ilahi buyruğu kendilerine aktardı" diye konuştu.
 
Programa konuşmacı olarak katılan bölge alimlerinden İlahiyatçı Molla Sahap Korkutata Zazaca bir konuşma yaptı.
 
"Kutlu Doğum etkinliğini hazmedemeyenler var"
Kutlu doğum etkinliklerini hazmedemeyenlerin olduğunu belirten Korkutata, "Küfür her tarafımızı istila etmiş. Evlatlarımızı bize düşman yapmış. Küfür çalışıyor. Biz Müslümanlar uyuyoruz. Allah`u Teâlâ Ey Muhammed (sav) bu dini açıktan tebliğ et. Vakit durma vakti değildir. Eğer bizler de onun yolundaysak durmaksızın İslam dinini anlatmamız lazım. Peygamber ve beraberindeki arkadaşları çekinmeden tüm zorluklara rağmen İslam dinine hizmette bulundular. Korkmadan, çekinmeden ve utanmadan vazifelerini eksiksiz bir şekilde yerine getirdiler. Hz Muhammed (sav) Mekkeleri İslam`a çağırırken Ebu Leheb ve Ebu Cehiller ona karşı durdular. Bu ve benzeri müşrikler biliyorlardı ki, efendimiz peygamberdir, amma iman etmeyi nefislerine yedirmiyorlardı. Ebu Cehil ve avanesinin, efendimize söylemdikleri laf, yapmadıkları eziyet kalmadı. Peygamberimizin gösterdiği mucizelere dahi haşa sihir diyorlardı. Müşrikler, Efendimize ve arkadaşlarına işkence, eziyet ve birçok tuzak kuruyordular. Ama onlar bilmiyorlardı ki, Allah da onlara tuzak kuruyor ve müşriklerin tuzaklarını boşa çıkarıyordu" dedi.
 
"Müslümanların niyetinde öldürmek yok insanları diriltmek var"
Hz peygamberin (sav), Mekke`yi fethettiğinde öldürmeye gitmediğini belirten Korkutata, "Zaten Müslümanların niyetinde öldürmek yok. İnsanları diriltmek var. Hz Muhammed (sav) dönemimde birçok savaş yapılmasına rağmen az sayıda insanlar öldürülmüştür. Resulullah`ın (sav) niyeti insanları kötülükten, cehennem azabından korumak ve selamet sahiline ulaştırmaktı. Bugün de Hz peygamberin takipçileri aynı görevi yapıyor" şeklinde konuştu.
 
İlahi sanatçıları ile Çocuk İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler katılımcıları coştururken program okunan duanın ardından son buldu. (Nihat Kanat, Salih Torak, Sedat Kuşulay - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir