• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
Kendini polis olarak tanıtan şahsa ziynet eşyalarını kaptırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü asayiş olaylarıyla ilgili açıklamada bulundu. Yapılan çalışmalarda; 1 adet tüfek, 2 adet kurusıkı, 4 adet kesici alet, 182 adet uyuşturucu hap ve 2,50 gram metamfetaminin ele geçirildiği, Turgut Temelli Caddesi'nde çevreye rahatsızlık veren abartı eksozlu motosiklete trafik yönünden 5 bin 314 TL para cezasının uygulandığı belirtildi.

Hayvan pazarında bulunan müşteki 7 şahsın daha önceden hayvan alıp sattıkları müşterileri İ. B. ve N. I'nın Kurban Bayramı'nda satmak üzere kendilerinden kurbanlık hayvan aldıklarını ücretlerini de Kurban Bayramı'ndan sonra kendilerine vereceklerini, müştekilerin bu şahısları daha önceden bu işi yaptıklarını bildikleri için şüpheli şahıslara güvenerek herhangi bir senet veya sözleşme imzalamadan satış işlemini yaptıklarını ifade ettikleri açıklamada, ancak bu tarihe kadar paralarını kendilerine vermediklerini, 220 bin TL civarında maddi zararlarının olduğunu beyan ettikleri ve tahkikata başlandığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında, Çavuşoğlu Mahallesi Buhara Caddesi üzerinde plakasız park halinde duran motosikletin şase ve motor numarasından yapılan sorgulamasında güveni kötüye kullanmak suretiyle çalıntı kaydı olduğu anlaşıldığı, bahse konu motosikletin müştekisine teslim edildiği ve şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların devam edildiği ifade edildi.

İzzetiye Mahallesi'nde bir Kafede Ş.D. ile M.P. adlı şahısların silahla yaralanma olayı ile ilgili firari şüpheliler M. İ. A. ve Ş. Ö. adlı şahısların yakalandığı adli mercilere sevk edilen şüphelilerden M. İ. A. savcılıkça serbest bırakıldığı Ş.Ö. ise tutuklandığı açıklamasında bulunuldu.

Hıroğlu Mahallesi'nde müşteki ikametinde bulunduğu esnada ev telefonundan kendisini polis olarak tanıtan şahısların yönlendirmesi ile ikametinde bulunan ziynet eşyaları olan 3 adet (120 gram) bilezik, 1 adet yüzük, 1 adet yarım altın ve 1 adet çeyrek altını ikamete gelen şüpheli şahsa elden teslim ettiği kaydedilen açıklamada, müştekinin yakınlarına konu ile ilgili bilgi verdiğinde dolandırıldığını anladığı ve konu ile ilgili tahkikata başlandığı belirtildi.

Açıklamanın sonunda ise ilde şüphelilerin müşteki K.S'ye ait hesap numaraları kullanarak internette satılık ilanı olan bir aracı kendi araçları olarak söyleyerek 143 bin TL dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri, şüpheli şahısların müşteki E.K'ya 2 bin TL para verme vaadiyle bankalardan kendi adına hesap açmasını istediği, müştekiye güven vererek şahsa hesap numarası açtırmak suretiyle başka illerde de dolandırıcılık olaylarına karıştığı tespit edildiği ve bahse konu 2 dolandırıcılık olayı ile ilgili; yakalanan ve adli mercilere sevk edilen M. B, R. G, H. A. ve R. A. isimli şahısların adli kontrol şartı ile serbest bırakıldıkları ifadelerine yer verildi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir