• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
`Füzeleri Ateşlerse Türkiye`yi Savunamayız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD Başkanı Barack Obama’nın NATO Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanlığı’na aday gösterdiği General Philip Breedlove’den Türkiye’ye yerleştirilen Patriot füze sistemi ile ilginç bir açıklama geldi. Breelove, Suriye saldırısında Patriot`ların Türkiye`yi koruyamayacağını söyledi.


General Breedlove, Senato Silahlı Hizmetler Komitesi’ne verdiği yazılı ifadesinde, ’Türkiye’deki Patriot bataryaları (Suriye’ye karşı) bir güç sergilenmesinde kullanılabilir. Bu mümkün. Ancak füzelerin menzili kısıtlı. Üstelik, Suriye’ye yöneltilmeleri durumunda Türk hava sahasını koruyamazlar. Suriye’nin kuzeyinde bir tampon bölge için savaş uçaklarının kullanımı ve Suriye hava savunma sisteminin çökertilmesi de gerekir’ dedi. ABD, Hollanda ve Almanya`dan getirilen Patriot füzeleri, Türkiye`ye yönelik muhtemel saldırılara karşı sınır bölgelerine yerleştirilmişti.

ABD’li komutan ayrıca Suriyeli muhaliflere silah yardımı yapılması önerisine destek verdiğini açıkladı. Breedlove, ABD Senatosu tarafından onaylanması halinde James Stavridis’in yerine NATO Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanlığı görevini üstlenecek.
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir