• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siyonistler,  hapishaneden kaçan Filistinli mahkumların ailelerini hedef alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist askerleri, yüksek güvenlik önlemli işgalcilerin hapishanesinden kaçan 6 Filistinli mahkumun ailelerini gözaltına almaya başladı. Siyonistler, uzun yıllardır toplu cezalandırma yöntemlerine başvurmak, cezalandırmak istediği bir Filistinlinin tüm ailesini cezalandırmaya çalışmakla eleştiriliyor.

Geçtiğimiz gün 6 Filistinli; Zekeriya Zubeydi, Mahmud Ardah, Muhammed Ardah, Yakub Kadir, Ayham Kemenci, Munadil Nefeyat, Gilboa Hapishanesi'nden, aylarca kazdıkları tünelle kaçmayı başarmıştı.

Bu kaçışı önemsediği gözlemlenen Siyonistler, tüm medyaya kaçan 6 Filistinlinin resim ve bilgilerini vererek görenlerin onları ihbar etmelerini emretti. Bin civarında işgalci askeri, Batı Şeria'daki Cenin ve çevresinde arama başlattı.

siyonistlerin bu gibi durumlarda Filistinlilerin aile ve yakınlarını tutuklama, evlerini yıkma gibi toplu cezalandırma yöntemlerine giriştiği biliniyor. Beklenildiği gibi işgalci askerleri kaçan mahkumları yakalayamaması sonrası, aile üyelerini gözaltına almaya başladı.

Filistin Mahkumlar Birliği bu olanlara dair yaptığı açıklamada siyonistlerin Filistinlilerin aile ve yakınlarını topluca cezalandırmaya, tutuklamaya ve evlerini yıkmaya çalışmasının uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmemesini eleştirerek duyarlılık çağrısı yaptı.

Kaynak: Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir