• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Sebze halinde camiinin açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Karşıyaka Mahallesi Sebze Hali yerleşkesi içerisinde yapılan cami ve çok amaçlı salon, düzenlenen törenle açıldı. Elazığ Valisi Muammer Erol, Vali Yardımcısı Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, İl Müftüsü Peyami Güngör, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, Mahalle Muhtarları, Sebze Hali Komisyoncuları Dernek Başkanı Resul Kırılmaz ile sebze hali esnafları açılışa katıldı.
 

Hayırlı bir Cuma gününde, hayırlı bir hizmet
Belediye Sebze Hali Müdürü Zafer Gürsu, oldukça modern bir şekilde tasarlanan Cami ve çok amaçlı salonun "Hayırlı bir Cuma gününde, hayırlı bir hizmetin açılışında hep birlikteyiz. Bugün sebze Hali Camimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Sebze halimizde bulunan 87 işyerimizde 300 dolayında insanımız çalışmaktadır. Bunun yanında günlük olarak alışveriş yapmak üzere çok sayıda insanımız sebze haline gelmektedir. Bu nedenle camiye ihtiyaç vardı" dedi.
 

Sebze halinde ilk defa böyle bir tesis yapılıyor
Törende konuşan Sebze Hali Komisyoncular Dernek Başkanı Resul Kırılmaz, "Ben yaşım itibariyle Elazığ`da üç sebze halinde çalıştım ve halende çalışıyorum. Mesleğimi icra etmeye başladığımdan beri ilk defa böyle bir tesisin sebze halinde olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.
 

Amaçlarının gök kubbede hoş bir sada bırakmak olduğunu belirten Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise; "Şehrimizin doğu girişinde yer alan ve içerisinde 87 işyeri bulunan Sebze Hali yerleşkesi içerisinde yer alan Cami için bizlere gelen talepleri anında yerine getirdik ve bugün bu hayırlı hizmetlerin açılışını gerçekleştirdik. Burada kıymetli esnaflarımız ibadetlerini gerçekleştirecekler ve hayır dualarında bizleri de unutmayacaklar. Her zaman ifade ettiğimiz gibi aziz şehrin insanlarına yapılan hizmetlerden büyük onur duymaktayız" şeklinde konuştu. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir