• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çimentoya yapılan zamlara tepki gösteren müteahhitler çalışmalarını durdurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonun (İMKON) çağrısı üzerine Şanlıurfa Müteahhitler Birliği, inşaat malzemelerine yapılan zamlara tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Karaköprü ilçesinde bir işyerinin önünde düzenlenen basın açıklamasını Şanlıurfa Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Önal okudu.

Yapılan zamlardan 250 alt sektörü olan piyasa etkileniyor

Türkiye'de inşaat sektörünün çatı kuruluşu olan İMKON öncülüğünde, temel inşaat malzemelerinde yaşanan fahiş fiyat artışlarıyla uzun zamandır topyekûn mücadele ettiklerini belirten Önal, "Türkiye ekonomisinin stratejik sektörleri arasında başı çeken inşaat sektörünü en çok etkileyen faktör, girdi mamullerinden olan çimentoya yapılan fahiş zamlardır. Fahiş zamlarla birlikte inşaat sektöründe yaşanan her olumsuzluk; 250 alt sektörü, milyonlarca tüketiciyi, kentsel dönüşümü, vatandaşın ucuz konuta erişimini, istihdam gücünü ve piyasa istikrarını olumsuz etkilemektedir." denildi.

 

"Çimento fiyatlarında yaşanan tekelci fiyat uygulaması ve keyfiyete bağlı zamlar, bardağı taşıran son damla olmuştur"

İnşaat sektöründe kullanılan birçok malzemeye enflasyon ve döviz artışının üzerinde zamlar yapıldığını ifade eden Önal, "Özellikle çimento sektöründe yapılan ve fahiş oranlara varan zamlar müteahhitlik sektörü ve kamu adına artık kabul edilemez seviyeye ulaşmıştır. İnşaat sektörünün karşı karşıya kaldığı fahiş fiyat artışlarını;  başta Ticaret Bakanı'mız olmak üzere diğer ilgili bakanlarımıza aktardık. Maalesef fiyatlara yansıyan olumlu bir netice alamadık. Özellikle çimento fiyatlarında yaşanan tekelci fiyat uygulaması ve keyfiyete bağlı zamlar, bardağı taşıran son damla olmuştur." dedi.

"Sektörün 'İş bırakma ve boykot' dışında başka bir seçeneğimiz kalmamıştır"

Sektör olarak "İş bırakma ve boykot" kararı aldıklarını vurgulayan Önal, "İnşaat sektörü olarak, son çare, en demokratik hakkımız olan 'İş bırakma ve boykot” hakkımızı son zamanlarda ülkemizin yaşadığı doğal afetlerle mücadele ettiği günlerde baskı aracı olarak kullanmayı uygun bulmadık ve yaşadığımız tüm sıkıntılara sabrettik. Ancak, sosyal medya ve basın üzerinden, özellikle çimento sektörünün fahiş zamları geri çekmesi yolunda verdiğimiz mücadeleye, çimento sektörünün yeni zamla karşılık vermesi, Türkiye inşaat sektörüne  , 'İş Bırakma ve Boykot' dışında başka bir seçenek bırakmamıştır. " ifadeleri kullanıldı.

 

"İnşaatlarımızı 24 Eylül tarihine kadar durduruyoruz"

İMKON Yönetim Kurulu olarak 2 Eylül tarihinde "İş bırakma ve boykot" kararı aldıklarını hatırlatan Önal, "Sektörü bu eyleme sürükleyen süreci, bugüne kadar verilen mücadelenin özetini, iş bırakma kapsamını, beklentilerini ve boykot tarihlerini açıklamıştı. Alınan karar gereği bizlerde, çimento sektörünün haksız ve fahiş fiyat artışlarına sessiz kalmayarak inşaatlarımızı 24 Eylül tarihine kadar durduruyoruz. Türkiye inşaat sektörü Türkiye ekonomisinin taşıyıcı lokomotifidir. Bu zamana kadar haklı çağrımıza yeteri kadar kulak vermediniz, Türkiye'de inşaat sektörünün haklı talepleri karşılık buluncaya kadar demokratik şartlarda 'Boykot' kararımız sonuç alıncaya kadar yenilenerek devam edecektir." dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir