• DOLAR 32.319
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2299.719
  • ...
Özbekistan, okullarda başörtüsü yasağı utancına son verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özbek makamları, velilerin okul çağındaki kızlarının okulda başörtüsü takmaları yönündeki taleplerine olumlu yanıt verdi.

Kabul edilen karara göre, öğrencilerin okulda kaldıkları süre boyunca beyaz veya açık renkli başörtüsü takabilecek.

Özbekistan Milli Eğitim Bakanı Sherzod Shermatov, bu kararın, yetkililerin okul çağındaki çocukların okula gitmesini sağlamak için alındığını kaydetti.

Her yıl okul dönemi başlamadan önce başörtüsü yasağının büyük problemlere neden olduğunu ifade eden Shermatov, yeni eğitim-öğretim yılına müjde ile başlamak istediklerini aktardı.

Şermatov, Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in “Bir erkek çocuğa eğitim verirsen bir insana iyilik yapılır, bir kız çocuğun eğitimi için yapılan hizmet ise tüm millet için yapılan iyiliktir” sözünü hatırlatarak, birçok anne ve babanın teklifi üzerine başörtüsü meselesini çözüme kavuşturduklarını duyurdu.

Özbekistan'ın bağımsızlığının ardından başa gelen İslam Kerimov, İslami vaatlerde bulunmuş ancak bu sözlerini tutmamıştı.

1994'te Rusya'nın desteğiyle baskıcı bir rejime geçiş yapan Kerimov, başörtüsünü tüm okul ve kamu kuruluşlarında yasaklamıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir