• DOLAR 32.351
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2318.65
  • ...
Yemen'in Marib kentindeki şiddetli çatışmalarda çok sayıda ölü var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümete bağlı Altıncı Askeri Bölge Esirler ve Tutuklular Komitesi Başkanı Albay Yahya el-Hasir, yaptığı açıklamada, Marib'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının havadan desteklediği hükümet güçleri ile Husiler arasında çatışmaların yaşandığını kaydetti.

Hasir, koalisyon uçaklarının son iki haftada Husilere ait mevzilere düzenlediği hava saldırılarında 76 kişinin öldüğünü iddia etti.

Komite Başkanı Hasir, hükümet güçlerinden de 18 askerin öldüğünü duyurdu.

Hasir, Husilerin 5 aydan fazla bir süreden bu yana ili ele geçirmek için Marib'e saldırılarını yoğunlaştırdığını ancak kayda değer bir kazanım elde edemediğini iddia etti.

Meşru hükümetin en önemli kalelerinden biri olan ve Savunma Bakanlığı karargahını da barındıran Marib kentini ele geçirmek isteyen Husilerin son zamanlarda bölgedeki saldırılarında artış yaşanıyor.

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir