• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2506.451
  • ...
Serbest Bırakılan Öğrencilerden Sağduyu Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesinde (DÜ) 8 Nisan Pazartesi günü Bilge Gençlik Kulübüne üye öğrencilerin yapacağı Kutlu Doğum Konferansının duyuru afişleri dağıtıldığı sırada PKK sempatizanı Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneğine (DÜÖDER) bağlı öğrencilerin saldırısıyla başlayan olaylarda savcılığa sevk edilen 5 öğrenci serbest bırakıldı.
Bırakılan öğrenciler adına Ajansımıza konuşan şahıslar, Bilge Gençlik Kulübü olarak yaşanan olaylar karşısında her zaman sağduyulu olduklarını ve bundan sonrada öyle davranacaklarını ifade ettiler.
 
Kutlu doğum etkinliği için afiş dağıttıklarını ifade eden Aslan, "Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi önünde afiş dağıtıyorduk. Kantinde bulunan DÜÖ-DER öğrencileri; `afiş dağıtamazsınız burada etkinlik yapabilmeniz için bizden izin almanız gerekir.` Biz de onlara gerekli izinleri rektörlükten aldık" dedi.
 
Düö Der`li öğrencilerin kendilerine, izin alma mercisi BDP ve DÜO- DER olduğunu, rektörlükten alınan izinlerin geçersiz sayıldığını söylediklerini belirten Aslan, " Kantin içerisinde bize saldırmaya başladılar. Daha sonra Eğitim Fakültesinden elleri sopalı bir grup öğrenci geldi. Bize saldırmaya başladılar, bu da gösteriyordu ki bunlar önceden hazırlıklıydı. Bizde kendimizi savunmaya çalıştık, ellerindeki sopaları alıp kendimizi koruduk" ifadelerini kullandı.
 
Olayların 2. Gününde BDP`li vekillerin kışkırtmaları sonucu grubun Konferansın yapıldığı alana yürümek istediklerini ifade eden Aslan, " Etkinliğimiz bittikten sonra olaysız bir şekilde evlerimize gittik. Sabahı okula geldiğimiz zaman Tıp Fakültesi önünde bir grubun 2 arkadaşımıza saldırdığına tanık olduk. Polisler erken müdahale etmediği için arkadaşlarımız yaralandı" şeklinde konuştu.
 
Aslan, "Bilge Gençlik Kulübü olarak her zaman sağduyulu davrandık bundan sonrada sağduyulu davranmaya devam edeceğiz" dedi.

Bilge Gençlik Kulübü olarak kurulmalarının amacının sosyal ve kültürel aktiviteler olduğunu belirten Bilge Gençlik Kulübü Başkan Yardımcısı," Biz kulüp olarak şimdiye kadar altıya yakın etkinlik gerçekleştirdik, her defasında Düö Der`li öğrenciler engel çıkardılar. Hatta bir defasında bana saldırdılar. Biz yinede sağduyulu davrandık, olay çıksın istemedik" şeklinde ifade etti.
 
Çetinkaya son olarak, " Şimdiye kadar yaptığımız tüm etkinlikler üniversite öğrencileri arasında takdirle karşılanıyordu. Biz her zaman sağduyulu davranan taraf olduk ve bundan sonrada öyle kalacağız. Amacımız üniversitede olay çıkarmak değil aksine olay çıkmaması için tüm duyarlılığımızı ortaya koymaya çalışıyoruz" şeklinde dile getirdi. (Osman İçli /M.Sait -Adiyaman)

Bu haberler de ilginizi çekebilir