• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
HÜDA PAR Yenişehir İlçe Başkanı Beber: Faturaların çöpe atılması kabul edilemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde elektrik abonelerine dağıtılması gereken borç ihbarnameleri toplu halde bir çöp konteynerinde bulundu.

Söz konusu olayın basına yansıması üzerine borç ihbarnamelerinin bulunduğu Çelikevler Mahallesine gelen HÜDA PAR Yenişehir İlçe Başkanı Muzaffer Beber, faturaları bulan şahısla görüştü.

Söz konusu olayın kabul edilebilir bir yanının olmadığını ifade eden Beber, ilgili kurumla alakalı olarak ciddi iddiaların dolaştığını belirterek yetkililerin bir ana önce bu sorunlara çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Kesilen elektrik faturalarının görevliler tarafından toplu olarak çöpe atılmasının büyük bir haksızlık ve mağduriyete sebebiyet verdiğini belirten Beber, "Mahalledeki bütün saatler direklere asılmış. Haliyle görevliler direğe çıkıp okuyamadıkları için bütün faturalar çöpe atılıyor. Umuyorum ki bütün görevliler bunu yapmıyordur. Son zamanlarda DEDAŞ'la ilgili büyük söylentiler ve şaibeler dolaşıyor. İnanıyorum ki onların gerçeklik payı yoktur ama gelen haberler ve iddialar bunun tam tersini bize gösteriyor." dedi.

"DEDAŞ burada ne yapmaya çalışıyor? ne yapmak istiyor?"

Açıklamasında bazı iddialara da yer veren Beber, "Görevlilerin gelip haksız yere yazdıkları cezalar, kaçak kullanmadıkları halde halk kaçak kullanıyormuş gibi faturalara yansıtıp mağdur edilmesi ve görevlilerin bütün faturaları bir araya getirip çöpe atması kabul edilecek bir şey değil." ifadelerini kullandı.

Beber, "DEDAŞ burada ne yapmaya çalışıyor? ne yapmak istiyor? Hem elinizi halkın cebine sokacaksınız ve mağdur edeceksiniz hem başkalarının kullandığı kaçak elektriği kullanmayanlardan alacaksınız hem de bununla birlikte zararınızı karşılamaya çalışacaksınız! Biz bunu kabul etmemekle birlikte her platformda gündeme getireceğiz. Yetkililere sesleniyorum: Bir an önce çözüm bulun. Bu insanların cebinden çıkan her bir kuruş para hem dünyada hem de ahirette yakanıza yapışacaktır. Allah bunu size bırakmayacaktır ve kabul etmeyecektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir