• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
`Kutlu Doğum Haftası dolu dolu kutlanılacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kutlu Doğum Haftası tüm Türkiye`de olduğu gibi Bingöl`de de çeşitli programlarla kutlanacak. Tüm programlarda `Hz. Peygamber ve İnsan Onuru` konusu işlenecek.

Bingöl Müftülüğü`nce, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak, Kutlu Doğum Haftası`nda panel ve konferans düzenlenecek.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan ve yapılacak etkinlikler hakkında bilgilendirme yapan İl Müftüsü Mecit Can, Kutlu Doğum Haftası`nın önemine değindi.

Haftayı dolu dolu kutlayacaklarını vurgulayan Müftü Can, "Kutlu Doğum Haftası tüm Türkiye`de olduğu gibi Bingöl`de de çeşitli programlarla kutlanacak. Çalışmalarla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 16 Nisan tarihinde Kültür Merkezi`nde, Diyanet İşleri Başkanlığı Aile İrşat ve Rehberlik Daire Başkanı Doç. Dr. Huriye Martı Hanım bayanlara yönelik Hz. Peygamber ve İnsan Onuru konulu bir konferans verecek. 17 Nisan tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanlarından hemşerimiz Lamia Levent Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencilerine Hz. Peygamber ve İnsan Onuru konulu bir konferans verecektir. Yine aynı gün ben Fen Lisesi öğrencilerine yönelik bir konferans vereceğim. 17 Nisan`da merkez Ulu Camii de ikindi namazına müteakip mevlid okutulacak" dedi.

Profesörlerin katılımıyla bir panelin yapılacağını vurgulayan Müftü Can, kendisinin de panelistler arasında olacağını belirterek, "Kültür Merkezi`nde Peygamberimiz ve İnsan Onuru konulu panel düzenleyeceğiz. Panele konuşmacı olarak, Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Halil Çiçek, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sezai Küçük katılacaklar" dedi.

Etkinlikler kapsamında kurumlarla işbirliği yaptıklarına dikkat çeken Can, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalar kapsamında 9`uncu sınıflara 3 bin kitap ücretsiz dağıtılarak, Hz. Peygamber Siyer Nebi Bilgi Yarışması ve Hz. Peygamber ve İnsan Onuru konulu Kompozisyon Yarışması düzenledik. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize 18 Nisan`da yapılacak panelde ödülleri verilecektir. Kutlu Doğum Haftası vaaz ve hutbeler dışında müftülüğümüz Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu`ndaki vaize hanımlar tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü`ne bağlı Sevgi Evleri`ne ziyaretler düzenlenecek. Müftülük ve Türkiye Diyanet Vakfı imkânlarıyla okullarda dağıtılan kitaplara ek olarak 3 bin adet Hz. Peygamber ve İnsan Hakları konulu kitap vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize ücretsiz dağıtılacaktır. Ayrıca kuran kurslarımızda okuyan öğrenciler arasında Veda Hutbesi ezbere okuma yarışması düzenledik, dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirilecek. Bunun dışında tüm ilçelerimizde ve büyük köylerimizde gerek halka gerekse sadece bayanlara yönelik konferans, panel ve etkinlikler düzenlenmektedir" şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir