• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Karamollaoğlu: Vatandaş pazara çıktığında görüyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni eğitim öğretim yılının başladığını anımsatan Karamollaoğlu; ''Müfredat bizim için en önemli konuların başında geliyor. İkincisi ise o müfredatı çocuklara aktaracak olan öğretmen. Şu andaki kargaşa sebebiyle ve iktidarın israftan tasarruf edemediği için, faydalı alanlara yeterli kaynak ayıramıyorlar. Ellerindeki imkanlar yeterli olmadığı için, yine tasarruf yerine israfı tercih ettikleri için öğretmenler arasında ayrım yapıyorlar yok ücretli öğretmen yok sözleşmeli öğretmen. Birine diyorsun ki sen kadrolusun diğerine diyorsun ki ben ders başına para veriri. Bu ayrımın tümüyle ortadan kaldırılması lazım.'' ifadelerini kullandı.

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu; ''Ayrılan ekonomi bakanı bile 2021 yılı enflasyonunu yüzde 8 olarak ilan etmişti. Ama bugünkü şartlarda 19'un üzerine çıkmayı başardı. Bu sistemde bir bozukluk olduğunun işareti. Hangi kararı alacaklarını bilemiyorlar. Önlerine bir tablo geliyor vay canına bu doğru olamaz şu rakamları düzeltin diyorlar.

Siz bunları farklı gösteriyorsunuz diye millet ona kanmıyor ki. Vatandaş pazara çıktığında yaşayarak görüyor. Bizim mutlaka birtakım tedbirleri almaya ihtiyacımız var. Ama ne yazık ki ortadaki manzara şu:

Bugünkü şartlar altında ekonomiyle uğraşan kim varsa ya kendileri terk ettiler ya da görevden uzaklaştırıldılar. Talimatlara uymadıkları için.

Faize karşı olup olmadıkları bile belli değil. Bir Merkez Bankası Başkanını faizi 'talimat verdim indirmedi' diye görevden alacaksınız; yeni gelen 2 misline çıkaracak. Öyle bir noktaya geldik ki borçsuz yaşayamıyoruz. Bu borçların faizi de bizi yiyip bitiriyor.

Faizde durmak yok yola devam düsturuyla hareket ediyorlar. Borç ihtiyaç duymayacakları noktaya nasıl gelirler? Türkiye şu anda yol, köprü, kanal, bina, inşaat yapamaz. Bunların hepsini durdurmak mecburiyetinde ne yapacak üretim yapacak kanallara yatırım yapacak.2021 için 1 trilyon 74 milyar lira vergi ön görülmüştü, 2023 için ise 1 trilyon 470 milyar lira olarak tahmin ediliyor bunu bile tutturmaları mümkün değil kanaatindeyim.'' dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir