• DOLAR 32.596
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2510.073
  • ...
Kuzey Kore`den Tokyo`yu Vurma Tehdidi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Amerika Birleşik Devletleri, Kuzey Kore`yi yeni bir füze denemesi yapmaması konusunda uyarırken Kuzey Kore ise Japonya`nın başkenti Tokyo`yu nükleer silahlarla vurma tehdidinde bulundu.

KERRY KUZEY`İ SEUL`DEN UYARDI

Güney Kore`nin başkenti Seul`e sürpriz bir ziyaret yapan Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry, "Kuzey Kore lideri Japon Denizi ya da başka bir yöne füze fırlatma karar verirse, uluslararası toplumu hiçe sayar, provokasyon yapmış olur" dedi.

Kerry, "Amerikan istihbaratı tarafından Kuzey Kore`nin nükleer programında kayda değer ilerleme olduğunu ortaya koyan bir rapor hazırladığına" ilişkin iddialarıysa kabul etmedi

Savaş karşıtları da Seul`de Kerry`yi protesto gösterisi düzenledi. Göstericiler, yarımadada savaşı asıl Amerika`nın kışkırttığını ileri sürüyor.

KUZEY KORE BU KEZ JAPONYA`YI TEHDİT ETTİ

Bu arada Kuzey Kore rejimi, tehditlerini sürdürüyor. Kuzey Kore resmi haber ajansı, düşmanca tutumunu sürdürmesi ya da fırlatacağı füzeyi düşürmesi halinde Tokyo`ya nükleer saldırı tehdidinde bulundu.

Kuzey Kore ordusu da Çin sınırında tatbikat yapıyor. Kuzey Koreli 5 paraşütçünün atlama görüntüleri yayınlandı.

SOKAKLARDA DOĞUM GÜNÜ İÇİN ROKETLİ SÜSLEME!

Ülkenin kurucusu Kim İl Sung`un 15 Nisan`da yapılacak 101`inci doğum günü kutlamalarına hazırlanan Kuzey Koreliler, sokakları çiçekler kadar füze ve roket resimleriyle donattı.

Kuzey Koreliler, savaş söylemlerine aldırmadan sokaklarda dansediyor.

GÜNEY KORE`DE İSE PSY GÜNDEMDE

Güney Kore`deyse gerginlik halka yansımıyor. Güney Koreliler, yarımadadaki gerginlikten çok, PSY`ın yeni çıkan albümüyle ilgileniyor.

BORSA ÇÖKTÜ

Ekonomi cephesindeyse aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Seul borsasının son 4 hafta içinde 50 milyar dolar değer kaybettiği bildirildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir