• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
Engelli öğrencilere okulda oyun parkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİVAS - Kazancılar İlköğretim Okulu tarafından Sokak ve caddelerde oyun oynama imkânı olmayan engelli öğrenciler için eğitim binası içerisinde oyun parkı hazırlandı. Açılan oyun parkı, Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerini sevindirdi.


Engelli öğrenciler için hazırlanan parkın öğrenciler için çok kıymetli olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, "Sivas'ta da engelli öğrencilerimiz için gerekli imkânlar sağlanmaya başlandı. Ama yeterli değil elbette. Bu çocuklarımıza yönelik hazırlanan sınıflarımızda donatım eksiği olmayacak. Diğer illerde olduğu gibi Sivas'ta da geçmişte yeterli planlama yapamadığımızdan dolayı öğretmen ihtiyacımız olabiliyor. Ama ilerleyen süreçlerde bu sorunu da aşmış olacağız" dedi.


Derste yapılan çalışmaların oyun ortamında da devam etmesi için oyun parkı açma kararı aldıklarını belirten Okul Müdürü Fahrettin Bülbül, "Oyun parkında öğrencilerimiz derste gördükleri konuları rahat bir şekilde tekrar edecek. Önlerinde hiçbir engel olmadan oyun oynayacak. Onları diğer akranlarından ayırmadan dikkatlerini derse toplayarak eğitimlerini devam ettireceğiz. Bu özel eğitim sınıfının isminin başındaki özel kelimesi lafta kalmasın. Öğrencilerimiz bizim için çok özel" şeklinde konuştu.


"Engelsiz Oynuyorum" projesini hazırlayan Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Canan Bıyıklı ise, "Engelli öğrencilerin dışarda oyun oynama imkânı yoktu. Oyun parkı ile bu sorunu aştık" dedi.      (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir