• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Kavgasız bir ortam saygıyla mümkündür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Dicle Üniversitesinde Kutlu Doğum afişi asan öğrencilere yapılan saldırılarla ilgili Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Elazığ il başkanı Abdulcelil Demir basın açıklaması yaptı.

Bölgede son günlerde meydana gelen zalimane olaylarla ilgili endişelerini kamuoyuyla paylaşan Demir, "Ülkenin huzurunu bozmaya yönelik bir kısım mahfillerin son günlerde Müslümanca düşünen çevrelere ve gençlere yönelik tedhiş, egemenlik kurma, yaşama hakkını ortadan kaldırma ve kışkırtıcı çalışmaları çirkin buluyoruz" dedi.

Esasen DÜ`de gelişen olayların Üniversitedeki Bilge Ögrenci Kulübünün kutlu doğumla ilgili düzenlediği bir konferansı engellemeye çalışan malum çevrelere direnmekle başladığına değinen Demir, "PKK`ye yakın öğrenci dernekleri BDP/DTK`li milletvekilleri bu etkinliğe tahammül edemeyerek engellemeye çalışmışlar. İslami düşüncelere tahammülü bulunmayan bu çevreler zorbaca bir anlayışla bu etkinliği basmaya çalışmışlar. Bu tahammülsüzlükleri bir süre önce Diyarbakır`da düzenlenmeye çalışılan güzellik yarışması adı altında gençlerin ve toplumun ahlaki yapısının yozlaştırılması çalışmalarını engelleyen çevrelere karşı intikam duygularından mı kaynaklanıyor? Bunun için mi Newroz parkında Peygamberimizi anma etkinliğine engel olmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Kavgadan uzak bir ortamın oluşturulması saygı ile mümkün olabileceğine dikkat çeken Demir, BDP`lilerin kendi dışındakileri karalamak yerine bölgedeki herkesle insanca yaşamayı öğrenmesi ve kabullenmesi gerektiğini söyledi. Demir, "Hür Dava Partisi olarak bütün insanları Allah`ın (cc) kulları ve Adem`in (a.s) soyu olarak görüyoruz. Herkesi karşılıklı hak ve hukuka uymaya çağırıyoruz. İtidal herkesçe kabul edilmeli ve saygın bir saygıyı herkese tavsiye ediyoruz" dedi.
(Yasin Kavalı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir