• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
Van Olay Gazetesi Yeni Tesisinin Açılışını Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Kur`an Kerim tilavetiyle başlayan açılış programına, Van Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdiresi Meliha Uman, VATSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu, VATBO Başkanı Feridun Irak, Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürü Yahya Öylek, Van Olay Gazetesi İmtiyaz sahibi Fikret Özkan ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Burada kısa bir Konuşma yapan Van Olay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fikret Özkan, gazeteciğin önemine değinerek yaşanan depremlerden sonra Van basınının çektiği sıkıntılarına dikkat çekti.

Bir gazeteci için fikrini beyan etme ya da yapması gerekenler noktasında hiçbir engelin olmaması gerektiğini ifade eden Özkan, "Gerçekleri dile getirme ve hakikatleri anlatma çabası bir gazeteci için kutsaldır. Dolayısıyla bizim daha ileriye daha gezele atacağımız her bir adım toplumu şeffaflaştıracak ama bir tek şey var. Belki biz ezileceğiz. Toplum huzur bulacaktır. Dolayısıyla Van`a böyle bir tesis kazandırmak bizleri mutlu etmiştir. Onun için Artık Van`ın da bir gazetesi var diyoruz. Van`ın hak ettiği yere gelmesi adına bunu biz başlattık umarım diğer gazetelerimizin tamamın da bu zincirin halkalarını oluşturup bizden daha iyisini yapacaktır" diye konuştu.

Daha sonra konuşan Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürü Yahya Öylek de Basın İlan Kurumunun Van`da kısa bir süre önce açıldığını hatırlatarak, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Öylek, "Deprem sürecinde basın İlan Kurumu aktif bir hizmet sundu. Diğer illerimizde meydana gelen depremlerde yerel gazeteler bir gün çıkmazken burada iki aya yakın gazeteler çıkmadı. Depremlerin geride kalmasıyla bir toparlanma sürecine girdik. Ancak şu söyleyebiliriz ki Van`da 12 gazetemiz var. Bu gazetelerimiz için kurum olarak aracılık ettiğimiz resmi ilan payları bellidir. Bunu 12`ye böldüğümüzde gazetelerimize fazla bir şey düşmüyor. Gazetelerimizin farklı gelirleri olmadığından bu önem arz ediyor. Ancak her şeyi basın ilan kurumundan beklememek gerekiyor sizler bir adım attığınızda bunun devamı gelecektir. Bu gün bu gazetemizin böyle bir tesisle kurumsallaşması açmasını diğer gazetelerimiz için de örnek teşkil etmesini arzu ediyor ve bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Gazetecilere sadece ilan aracılığı yapmadıklarını ifade eden Öylek, aynı zamanda faizsiz kredi imkânları da sunduklarını hatırlattı.

Daha sonra Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti ile Van Olay Gazetesi yazarlarından Abdulhelim Almalı kısa birer konuşma yaptılar.

Açılış Programı katılımcıların tesisi gezmesiyle son buldu. (Murat Dalgın/Fırat Arslan -İLKHA)
 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir