• DOLAR 32.362
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2323.061
  • ...
 Malili Mültecilerin ‘BM Kampındaki’ Dramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dışhaber Servisi
 
Uluslararasi tıbbi yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), kamp koşullarının, kampa sağlam gelen insanları kısa süre sonra hasta edecek kadar kötü olduğunu ifade etti.

Fransa`nın Ocak ayında Mali`ye yaptığı tıklayınaskeri müdahalenin ardından durumun daha da kötüleştiğini belirten MSF, kampta her 3000 kişiye bir tuvalet düştüğünü, yeni gelenlerin ise barınaklarını kendilerinin inşa etmek zorunda kaldığını söyledi.

Moritanya`nın Mbera bölgesindeki kampta 70 bin Malilinin yaşadığı ve Mali`nin kuzeyinde devam eden etnik gerginlik nedeniyle ülkelerine dönmekten korktukları ifade ediliyor.

MSF`in acil yardım koordinatörü Henry Gray bu sığınmacıların çoğunun Tuareg ve Arap kökenli olduğunu, İslami gruplarla bağlantılı oldukları düşüncesiyle şiddete maruz kalmak istemedikleri için çatışmalar öncesinde evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

MSF`in raporunda, 50 derece sıcaklığa ve tuvalet sıkıntısına maruz kalan sığınmacıların günde 11 litre su ile idare etmeye çalıştığı, beslenme sorunu ile karşı karşıya oldukları, iki yaş altı bebeklerde ölüm oranının yüksek olduğu bildiriliyor.

MSF son haftalarda bellli bir iyileşme kaydedilse de her hafta yetersiz belslenme sorunu ile kliniğe gelen çocukların sayısının 42`den 106`ya kadar çıktığını ifade etti.

Kamp sorumlusu koşullarında kısa süre içinde gelişme görülmezse çoğu göçer olan sığınmacıların kampı terk edeceğini, ancak çatışma korkusuyla evlerine de dönemeyecekleri için ortada kalacaklarını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir