• DOLAR 32.571
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2429.47
  • ...
Cizreli öğrencilere meslek seçimi semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Cizre Teknik Endüstri Meslek Lisesinde Şırnak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından son sınıf öğrencilerine yönelik `Meslek seçimi ve iş arama becerileri` konulu seminer verildi. Okulda verilen seminere Şırnak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Lezgin Özmen, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sadık Bora, Okul Müdürü Osman Aşkın, İş ve Meslek Danışmanları Hacı Tüzün, Hasan Bağcı, Mehmet Onay, Ahmet Tanrıverdi, okul öğretmenleri ve son sınıf öğrencileri katıldı.
 
Seminerde öğrencilere bilgi aktaran Şırnak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Lezgin Özmen, "İş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında gerçekleştirilen mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmetleri; meslek seçme aşamasında olan gençlerin doğru iş ve meslek seçmelerine destek olmak amacıyla yürütülmektedir. Mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinde kullanılmak üzere meslek seçme aşamasında olan öğrencilerin, velilerinin ve öğretmenlerinin bilgi ve ilgi düzeylerini arttırmak amacıyla, İŞKUR Meslek Seçimine Destek Dergisi hazırlanmıştır. Bu dergi ile öğrencilerin, meslek ve çalışma hayatı ile ilgili bilgi eksikliklerinin giderilmesi hedeflenmektedir. Bu çalışmada öncelikli hedef kitlemizi öğrenciler oluşturmakla birlikte öğrencilerin velileri ve okullarda ki rehber öğretmenlerde diğer bir önemli hedef kitleyi oluşturmaktadır." dedi.
 
Özmen "Dolayısıyla il müdürlüğümüzün görev alanında bulunan tüm ortaokullar ile liselerin ziyaret edilmesi ve her okulun kapasitesine göre rehber öğretmenlere dergi bırakılması,ayrıca görev alanında yer alan tüm meslek liseleri ile diğer liselerin son sınıf öğrencilerine, iş arama becerileri, kurum faaliyetleri ve mülakat teknikleri gibi konularda seminer verilmesi planlanmıştır. Dağıtımı takiben ilgili talimat ile belirtilen planlama ışığında okul ziyaretleri, veli görüşmeleri ve sınıf görüşmelerine devam edilecektir. İl Müdürlüğümüzce büyük önem verdiğimiz işbirliği kültürünün geliştirilmesi ve Kurumun tanınırlığına ilişkin faaliyetler danışmanlarımızca yürütülecektir. Planlanan okul ziyareti ve dergi dağıtımı faaliyetlerimizi ise eğitim - öğretim dönemi göz önünde bulundurularak 2013 Mayıs ayı sonuna kadar tamamlamayı planlanmaktayız. Bu kapsamda okullarda yapılan çalışmalarımız raporlaştırılarak Türkiye İş Kurumu Genel müdürlüğüne sunulacaktır." İfadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir