• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan: Kaliteli nesiller yetiştirmek hayati öneme sahip
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erbakan, yeni eğitim-öğretim yılı başlarken, "hukuken ve bilimsel olarak yanlış" olan, aşı olmak istemeyenleri aşı olmaya mecbur bırakan zorunlu PCR testi uygulamasından bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, 2021-2022 yeni eğitim öğretim yılının açılmasına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

"Eğitim kalitesinde 37 OECD ülkesi arasında 31'inci sıradayız"

Erbakan, açıklamasının başında 2021- 2022 yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ederek şu ifadeleri kullandı:

Üç senede bir gerçekleştirilen Uluslararası PISA değerlendirmesinin 2018 yılı sonuçlarına göre, Türkiye'nin eğitim kalitesi 37 OECD ülkesi arasında 31'inci Sırada yer alıyor. İlköğretim kalitemiz LGS sonuçlarında görülüyor, lise eğitimi kalitemiz YKS sonuçlarında görülüyor. 2021 YKS'de; ilk oturuma katılan adayların yüzde 32'si (3'te 1'i) barajın altında kalmıştır. İlk oturumda 40 soruluk matematik testindeki doğru yanıt ortalaması 5 olmuştur. Bu sonuçlara göre, 2021 YKS'de barajı geçme oranlarının 2020 YKS'ye göre belirgin bir biçimde düştüğü görülüyor. Diğer taraftan; İmam Hatipler deseniz asıl maksadından çok uzakta, pek çoğunun sadece adı İmam Hatip… Meslek eğitimi, ara eleman yetiştirilmesi neredeyse sıfır noktasına gelmiş. Dünyanın ilk 500 üniversitesi sıralamasına çoğu yıllar tek bir üniversitemiz dahi giremiyor. Maalesef üniversitelerimiz araştırma, icat ve patent noktasında sınıfta kalıyor. Lise ve üniversite diplomalarımız dünyanın hemen hemen hiçbir yerinde geçmiyor. Yabancı dil öğretiminde dünyanın en alt sıralarındayız, 15 sene İngilizce eğitimi verdiğimiz genç İngilizce cümle kuramıyor.

"Ahlaki ve manevi kalitesi yüksek nesiller yetiştirmeliyiz"

"Hemen her alanda olduğu gibi eğitim alanında da ehliyet, liyakat yerine, torpil ve akrabalık geçer akçe haline gelmiş durumda." diyen Erbakan, "Avrupa'nın en büyük adalet saraylarını, lüks ve konforlu duruşma salonlarını yaparak adalet dağıtmak noktasında işimiz bitiyor sananlar, benzer şekilde eğitim-öğretim alanında da üniversite sayımızla, modern okul binaları yapmakla, öğrencilere tablet dağıtmakla, eğitime ayrılan bütçeyi artırmakla övünüyorlar. Oysa ki yıllardır ifade ettiğimiz gibi eğitim alanında yapılması gereken, kaliteli ve istikrarlı bir müfredat ve eğitim sistemiyle, kaliteli öğretmen ve akademisyen kadrosuyla 'kaliteli nesiller' yetiştirmektir. Her sene değişen ezbere dayalı eğitim sistemi ve müfredatla, hiçbir işe yaramayan yüz binlerce, milyonlarca diploma dağıtmak yerine, araştıran, sorgulayan, icat yapan, kendi alanında inovasyonları hayata geçiren nesiller inşa etmek gereklidir." ifadelerini kullandı.

"Okullardaki zorunlu PCR testinden vazgeçilmelidir"

Erbakan, zorunlu PCR testi genelgesinin iptali için parti olarak geçtiğimiz günlerde Danıştay'a dava açtıklarını hatırlatarak okullardaki uygulamadan da vazgeçilmesi çağrısında bulundu:  

"Burada ifade edilmesi gereken diğer önemli bir husus da; bu öğretim yılında başta öğretmenler olmak üzere eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personelinden haftada iki kez PCR testi istenecek olması... Üniversitelerimiz öğretime başladığında da, aşı olmayan üniversite öğrencileri ve üniversite çalışanları düzenli olarak test yaptıracak. Ayrıca öğretmenler dışındakilerin PCR testlerinin de ücretli olmasının düşünüldüğü ifade ediliyor. Bu da üniversite öğrencilerinin, kantin çalışanlarının, servis şoförlerinin aylık 3-4 bin TL maliyetle karşılaşması demektir. Bugün de yeni eğitim-öğretim yılı başlarken, 'hukuken ve bilimsel olarak yanlış' olan, aşı olmak istemeyenleri aşı olmaya mecbur bırakan bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyor, geleceğimizin teminatı öğrencilerimize ve geleceğimizi inşa eden fedakâr öğretmenlerimize başarılar ve kolaylıklar diliyoruz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir