• DOLAR 32.557
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2428.003
  • ...
TBMM Müsilaj Sorunu Araştırma Komisyonu Marmara Denizi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Komisyonunun aldığı karar gereğince, 7-10 Eylül 2021 tarihlerinde Müsilaj sorununun gözlemlenmesi ve konuyla ilgili yürütülen faaliyetler ile alınması gereken tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla Marmara Denizinde ve Marmara Denizine kıyısı olan illerde (İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ, Yalova ve Çanakkale) incelemelerde bulunacak.

Bu kapsamda; Arıtma tesisi projelerinin incelenmesi ve yetkililerden bilgi alınması, Arıtma Tesislerinde incelemeler gerçekleştirilecek. Marmara Denizi üzerinde müsilajın olup olmadığı hususu İstanbul, Bursa ve Balıkesir çevresinde gemi-tekne, Kocaeli çevresinde deniz uçağı marifetiyle gözlenecek. Deniz derinliklerinde ve deniz tabanında Müsilaj varlığının Büyükada açıklarında yapılacak dalışlarla kontrol edilecek.

Marmara Denizindeki kirliliğinin giderilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda Marmara Denizi Havzası'nda yer alan valilikler, yerel yönetimler, ilgili kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin katılımlarıyla hazırlanan "MARMARA DENİZİ KORUMA EYLEM PLANI" çalışmaları 6 Haziran tarihinde kamuoyu ile paylaşılarak çalışmalara başlanmıştı.

Bu kapsamda çalışmaların bütünlük çerisinde yürütülmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında "Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu", Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında Prof. Dr. Hasan Mandal'ın yürüttüğü "Marmara Denizi Bilim Ve Teknik Kurulu" ise 21 akademisyenin katılımıyla Marmara Belediyeler Birliği bünyesinde kurulmuştu.

5 farklı siyasi partiden 19 üyenin yer aldığı TBMM Müsilaj Sorunu Araştırma Komisyonu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir'in başkanlığında çalışmalarına devam ediyor. 8 Temmuz tarihinde çalışmalarına başlayan komisyon 8 Kasım tarihine kadar tüm çalışmalarını tamamlayacak.

Komisyonda yapılan görüşmeler, incelemeler ve Komisyona sunulan bilgi ve belgelerin derlenerek çözüm önerilerini içeren kapsamlı bir rapor hazırlanarak Meclis Başkanlığına ve yürütme organlarına sunulacak. Rapor ayrıca kamuoyu ilde de paylaşılacak.

7 Eylül Salı günü TBMM'de komisyon görevlilerinin bir araya gelerek İstanbul'a hareket etmeleriyle başlayacak olan inceleme programı, 10 Eylül Cuma günü Çanakkale'den İstanbul'a yapılacak uçuşla son bulacak. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir