• DOLAR 32.542
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2488.988
  • ...
SON DAKİKA
Okul servisçileri aylar sonra kontak açmanın sevincini yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye genelinde tüm kademe ve sınıf seviyelerindeki yaklaşık 18 milyon öğrenci ile bir milyonun da üzerinde öğretmen, salgın öncesinde olduğu gibi bugün haftada 5 gün yüz yüze eğitime katıldı.

Covid-19 salgını sürecinde okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından okul servislerine olan ihtiyacın ortadan kalkmasıyla yaklaşık 2 yıldır kontak kapatan ve çok zor günler geçiren servisçiler de okulların açılmasını sevinçle karşıladı.

 

Ulaştırma sektörü ve servis esnafı, Covid-19 salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında gelirken salgın nedeniyle alınan tedbirlerin başladığı 2020’nin mart ayından bu yana kontak kapatmak zorunda kalan okul servisleri, yaklaşık 2 yıldan sonra kontak açmanın sevincini yaşıyor.

Okulların açılması ile birlikte öğrencileri okula getirip götüren okul servisleri sahipleri, bu dönemde çalışacakları süre içerisinde yaşadıkları sıkıntıları geride bırakmayı hedefliyor.

Yüz yüze eğitimin başlamasına sevinen öğrenci taşımacılığı yapan okul servisleri sahipleri, okulların 18 aydır kapalı olmasından dolayı mağdur olduklarına dikkat çektiler.

Bu süreçte çok zor günler geçirdiklerine dikkat çeken okul servisleri sahipleri, tek isteklerinin yüz yüze eğitimin devam etmesi olduğunu dile getirdiler.

“Öğrenci servisçileri çok mağdur oldu”

Okulların kapalı kaldığı süreçte çok mağdur olduklarını belirten Murat Sonsayar, “Pandemi sürecinde 18 ay boyunca okullarımız kapalı kaldı. Fakat bu sene açıldı. Bizim tek beklentimiz ve temennimiz: inşallah herkes kurallara uyar ve eğitim devam eder. Servisçiler olarak eğitim öğretim dönemine hazırız. İnşallah bir an önce bu hastalık belasından kurtuluruz. İnşallah bu sezonu kapanmaksızın sonuna kadar devam ettirmeyi düşünüyoruz. Allah'tan bir şey olmazsa yine geçtiğimiz yıl yaşadığımız mağduriyetleri yaşamayız. Esnaf olarak çok mağdur olduk, 18 aydan beri öğrenci servisçileri çok mağdur oldu. Diğer sektörler küçük de olsa gelirleri oldu. Fakat bizim herhangi bir gelirimiz olmadı, çalışmayan araçlarımıza masraf ettik ve para harcadık.” dedi.

“Okulların açılması ile işimizin başına döndük”

Okullar açıldığı için çok sevinçli olduklarını belirten Muhammed Taşdelen, “Yaklaşık 20 aydan beri boş duruyorduk, okulların açılması ile işimizin başına döndük. İnşallah kazasız belasız bir sene sezon olur. İnşallah bu sezon hayırlı uğurlu olur. Tek temennimiz ise tekrar pandemiden dolayı okullarımızın kapanmamasıdır, yüz yüze eğitimin devam etmesidir.” ifadelerini kullandı.

“Bu süreçte mağdur olduk”

18 ay boyunca çok zor günler geçirdiklerini belirten Hasan Şenkaya, “Bu süreç tüm esnaf etkiledi. Fakat bizi biraz daha fazla etkiledi. Bu süreçte mağdur olduk ama bugün hayırlısıyla işimize başladık. Allah herkese kazasız belasız bol kazançlar versin, dileğimiz okulların kapanmamasıdır. Bu çocukların hepsi bizim gözümüzde öğrenci değil, hepsini kendi çocuğumuz gibi görüyoruz. Çocuklarımıza kavuşmuş olduk. Bizde para ikinci planda kalır, bizim için önce önemli olan çocukların sağ salim eve gidip gelmesidir.” şeklinde konuştu.

“İnşallah bir daha okullarımız kapanmaz”

Aylar sonra kontak açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Hayri Aslan, “Okullarımızı 18 aydır kapalıydı, bu süreçte esnafımız çok mağdur oldu. Bugün okullar açıldı. İnşallah bir daha okullarımız kapanmaz. Temennimiz herkesin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde okula gidip gelmesidir. Çünkü bu süreçte çok sıkıntılar yaşadık. Arabalarımız yattı, kontak bile açmadık. İnşallah okullar kapanmaz ve devam ederse çok sevineceğiz.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir