• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2420.312
  • ...
Gaziantep Valisi Davut Gül okulları ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de tüm okullarda yüz yüze eğitim başladı.

Gaziantep genelinde tüm kademe ve sınıf seviyeleri için Covid-19 salgınına karşı tedbirler eşliğinde 2021 2022 eğitim öğretim yılının ilk zili çaldı.

 

Kentteki tüm okullarda yüz yüze eğitim başlarken uzun süre sonra maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak okula giden öğrenciler, 2021 2022 eğitim-öğretim yılının ilk ders zilinin çalmasıyla okullarına kavuştu.

Covid-19 salgını ile birlikte birçok öğrenci ilk defa çevrimiçi eğitim ile tanışırken geçtiğimiz yılın büyük bölümünü evde geçiren öğrenciler, uzun bir sürenin ardından okullarına kavuşmanın sevincini yaşadı.

Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ortaklığında şehirdeki bütün okullara hijyen ürünleri ve temizlik malzemesi dağıttı, ihtiyaç duyulan okulların çevre düzenlemesi başta olmak üzere birçok çalışma yürütüldü.

Bu sene ilkokula başlayan bütün birinci sınıfların okul çantası ve kırtasiye malzemeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından hediye edildi.

Bin 468 okulda yaklaşık 600 bin öğrenci ve 33 bin öğretmenin ders başı yapmasıyla eğitim öğretimin başladığı kentte Vali Davut Gül, okulları ziyaret etti.

2021 2022 eğitim-öğretim yılının ilk ders gününde öğrencilerin heyecanına ortak olan Gül, öğrencileri sınıflarında ziyaret etti.

Sıralarda öğrencilerle beraber ders dinleyen Gül, öğrencilere salgın sürecinde bulaş riskini azaltmak için uyulması gereken kuralları hatırlattı.

Vali Gül, ziyaret ettiği okullarda öğretmenlerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Salgın sürecinde eğitim sürecinin aksamadan devam edebilmesi için öğretmenlere çok büyük iş düştüğünü söyleyen Gül, “Alt yapı hazır, sürdürebilir kılarak koruyucu önleyici tedbirleri devam ettirmeliyiz.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valiliği ile ortak çalışılarak bin 100 okulun bütün temizlik malzemesi ihtiyaçlarını karşıladıklarını hatırlattı.

Vali Gül’e ziyaretlerde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe eşlik etti. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir