• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
Bakanlığın biri riskli diyor, diğeri güvenli "Bu ne çelişki?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, devlet hastanelerinde yoğun bakım, diyaliz, ameliyathane, acil servis gibi birimlerin "Ağır ve Tehlikeli İşler Kapsamı"nda özellik arz eden riskli birimlerden sayılarak, kanunda yer verilen birimlerin dışında olan "Diş Protez Laboratuvarları"nın riskli birim sayılmamasını sert sözlerle eleştirdi.

 

Erözgün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın '26 Aralık 2012' tarihli resmi gazetede yayınladığı '28509' sayılı 'İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği' ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) Diş Protez Laboratuvarlarını özellik arz eden riskli birimler kapsamına almasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirirken, Sağlık Bakanlığı'nın aynı kapsama almamasına "Bu ne çelişki? Bakanlığın biri riskli sayarken, diğerinin aynı kategoride görmeyip ve üstelik de döner sermaye ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılmaması Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde çalışan personele darbedir" ifadelerini kullandı.

 

Diş laboratuvarlarında imal edilen protez diş, metal kuron vb. maddelerin açıkça 'Çok Tehlikeli' ibaresi ile vurgulanan tebliğe rağmen Sağlık Bakanlığı'nın hala gerekli düzenlemeye gitmemesini ve özellik arz eden riskli birimlerden sayılmamasını ADSM çalışanları adına kınadıklarını belirtti.

 

Erözgün, kimyasal koku ve maddelerin yoğun baskısı altında hizmet üreten ADSM personelinin çalıştıkları laboratuvarların fiziki ve hijyenik koşullarının sağlığa uygun şekilde düzenlenmesi ve çalışma koşullarını iyileştirici tedbirlerin alınması gerektiğini de sözlerine ekledi. (Murat Burtaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir