• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Katarlı yetkili: Gazze'de sükunet için anlaşmaya varıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli gençlerin işgal çetesinin  15 yıldır uyguladığı ablukayı kaldırması için "Gece Kargaşası" adı altında düzenlediği gösterilerin ardından taraflarla yapılan görüşmelerin olumlu sonuç verdiği belirtildi.

İmadi, yaptığı yazılı açıklamada, sükunetin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen görüşmelerde, Gazze'deki sınır kapılarının açılarak temel ihtiyaç maddelerinin geçişine izin verilmesi, bölgede tansiyonun düşmesi ve tarafların kriz ortamından çıkmasına olanak tanıyacak çeşitli kolaylıkların sunulması konusunda anlaşma sağlandığını kaydetti.

Katarlı yetkili, görüşmelerden alınan olumlu sonuçların başlangıç olduğunu ve Gazze sakinlerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesiyle ilgili tüm konularda, Birleşmiş Milletler ve Filistin yönetimi ile tam koordinasyon içinde ve tüm taraflarla mutabık kalınarak bu sonuçlar doğrultusunda hareket edilebileceğini vurguladı.

Katar'ın Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımıyla ilgili İmadi, BM ve Filistin yönetimiyle anlaşmaya varılarak tüm prosedürlerin tamamlandığını ve yardımların dağıtımına bu ay başlanacağını kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir