• DOLAR 32.589
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2507.64
  • ...
Yılan zehri, koronanın panzehirine dönüşür mü?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vaka sayılarının yükselmeye devam ettiği son zamanlarda tüm dünyada aşılama çabası tam sürat devam ederken tedavi cephesinden gelen olumlu haberleri ise seyri tersine döndüreceğe benziyor. Pfizer ve Merck ilaç şirketleri koronavirüse karşı ağızdan alınan antiviral ilaçların yeni deneylerini başlattıklarını açıklarken, Brezilyalı araştırmacılar yılan zehrinde bulunan bir molekülle maymun hücrelerinde koronavirüsün çoğalmasını engellemeyi başardı.

Brezilyalı araştırmacılar yılan zehrinde bulunan bir molekülle maymun hücrelerinde koronavirüsün çoğalmasını engellemeyi başardı.

Karar’ın naklettiğine göre, Araştırmacı Rafael Guido araştırmayla ilgili olarak, "Bu uzun bir yolculuğun ilk adımı. Süreç çok uzun. Bu çalışmada zehrin bir bileşeni gelişme potansiyeli olduğunu gösterdi. Bu uzun bir yol, ilk adımları attık" dedi.

Araştırmacılar şimdi molekülün farklı dozlarda etkinliğini ve virüsün hücrelere en başından girişini engelleyip engelleyemeyeceğini araştıracak. İnsanlarda deneylere ne zaman başlanacağı ise açıklanmadı.
Kaynak: HAKSÖZ

Bu haberler de ilginizi çekebilir