• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Tedirginlik ve heyecan bir arada, NİHAYET YÜZ YÜZE EĞİTİM
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA

Okullarda yüz yüze eğitim nihayet bugün başlıyor.

Yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri, 1-3 Eylül'de okullarda yüz yüze yürütülen uyum eğitimine katıldı.

Bu çerçevede, 165 bin 450 öğretmen tarafından toplam 2 milyon 359 bin 422 öğrenciye uyum eğitimleri verildi. Ülke genelinde tüm kademe ve sınıf seviyelerindeki yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1 milyonun üzerinde öğretmen, salgın öncesinde olduğu gibi bugün itibarıyla haftada 5 gün yüz yüze eğitime katılacak.

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla Türkiye genelindeki okul ve kurumlarda Kovid-19 tedbirleri alınarak kantinler, yemekhaneler ve pansiyonlar da açılacak.

Yaklaşık 58 bin okula Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske, dezenfektan ve temizlik ihtiyaçlarıyla ilgili 650 milyon lira ödenek gönderildi, 113 bin temizlik personeli görevlendirildi.

Bakanlık bünyesinde kurulan yeni elektronik takip sistemi ile il, ilçe kurum ve okul düzeyinde eğitimin aksamaması için tüm süreçler anlık takip edilecek.

Öğrenci ve personelin hasta, temaslı veya risk durumları Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasındaki veri entegrasyonu ile izlenecek ve okullara gerekli bildirim yapılacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİMİN DEVAMI İÇİN AŞI VE PCR TESTİ TARAMALARI

"Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi"ne göre, öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenecek.

Okul içerisinde, ortak alanlarda, sınıflarda, öğretmen odalarındaki maske atık kutularının günlük boşaltılması sağlanacak.

Tüm okullarda yeterli sayıda maske Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilecek.

Öte yandan okulun rutin temizliğinin sıklaştırılması, çocukların, öğretmenlerin ve diğer okul çalışanlarının el hijyeni için su ve sabun ile el yıkama olanakları sağlanacak.

Ayrıca okullardaki ortak alanlara uygun sayıda el antiseptikleri de konuldu.

DERS SAATLERİ AZALTILMAYACAK

Yüz yüze eğitimler, tıpkı Kovid-19 salgını öncesinde olduğu gibi ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak yapılacak.

Ders süreleri, sınıf boyutları ve öğrenci sayısı da dikkate alınarak 40 dakikayı aşmayacak şekilde planlanacak.

Okul bahçesinde ve çevresinde öğrencilerin, öğretmenlerin, diğer çalışanların kalabalık gruplar oluşturmaması, sosyal mesafeye dikkat edilmesi, teneffüs saatlerinin farklı zamanlarda düzenlenmesi, sınıf içerisinde öğrencilerin oturma düzeninin yüzleri aynı yöne dönük olacak şekilde oluşturulması sağlanacak.

Bunun yanında, yüksek sesle yapılan egzersizler, açık alanda ve öğrenciler arasında tercihen en az 2 metre mesafe bırakılarak sürdürülecek.

Beslenme saatleri mümkün olduğunca farklı zamanlara yayılarak ve Kovid-19 tedbirleri alınarak yürütülecek.

Okulun başlangıcında velilere, olası hastalık durumunda bilgi paylaşabilmeleri için bilgilendirme formu verilecek.

Salgın döneminde veli ve ziyaretçilerin mümkün olduğunca okul bahçesi de dahil okul içerisine girişlerine izin verilmeyecek.

Zorunlu durumlarda ziyaretçilerin okul bahçesi girişi, bahçenin olmadığı durumlarda da en dış noktadan itibaren girişleri sırasında maske takmaları sağlanacak.

Ziyaretçilerin okul içine alınması gerektiğinde ise HES kodu kontrolü yapılacak.  AA

BİNLERCE ÖĞRENCİYE KIRTASİYE YARDIMI (Yetimler için seferber oldular) 

Yetimler Vakfı, bugün başlayacak 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için binlerce yetim ve öksüz öğrenciye kırtasiye yardımı yapacak. Vakıf binasına getirilen kırtasiye malzemeleri, gönüllüler tarafından hazırlanıp, okul çantalarına yerleştirildi. İçi kırtasiye malzemeleri ile doldurulan çantalar, binlerce yetim ve öksüz çocuğa ulaştırılacak.

Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Yetimler Vakfı binasına getirilen kırtasiye malzemeleri, vakıf gönüllüleri tarafından hazırlanıp, okul çantalarına yerleştirildi. İçi kırtasiye malzemeleri ile doldurulan çantalar, yetim ve öksüz çocuklara dağıtılacak. Yetimler Vakfı Diyarbakır Temsilcisi Mustafa Ergin, "2021-2022 eğitim-öğretim yılı münasebetiyle yetim ve öksüz öğrenci kardeşlerimize 'Bir Yetimi de Sen Okut' şiarıyla kırtasiye yardımını başlattık. Bu münasebetle binlerce yetim ve öksüz kardeşlerimize kırtasiye malzemelerinin dağıtılması için hazırlıklarını yapıyoruz." dedi.

"HAYIRSEVER VE YETİM AİLELER ARASINDA KÖPRÜ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

6-15 Eylül tarihleri arasında yetim ve öksüz öğrencilere kırtasiye yardımını dağıtacaklarını belirten Ergin, "Bu çalışmamızı hayırseverlerin destekleriyle yapıyoruz. Sizler de bir çocuğun geleceğini inşa etmek istiyorsanız Yetimler Vakfı aracılığıyla bu kampanyamıza katılabilirsiniz. Bizler Yetimler Vakfı olarak hayırseverler ve yetim aileler arasında köprü olmaya devam edeceğiz. Siz de bu projemize destek olup, bu hayırlı işte ben de varım diyorsanız Yetimler Vakfı hesaplarından bu projemize katkı sunabilirsiniz." şeklinde konuştu.  

Yetimler Vakfı iletişim bilgileri:

PTT HESAP NO: 14641620

ZİRAAT BANKASI IBAN: TR70 0001 0025 4782 5246 9450 01

VAKIF KATILIM IBAN: TR14 0021 0000 0002 7646 6000 01

KUVEYTTÜRK IBAN: TR93 0020 5000 0939 2451 6000 01

AVRUPA YETİM ELİ’NDEN YETİM ÇOCUKLARA KIRTASİYE YARDIMI

Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli Derneği de, Şırnak’ın Cizre ve Mardin’in Kızıltepe ilçelerinde bugün ders başı yapacak yetim öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu. Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetimeli Derneği, 2021-2022 eğitim-öğrenim döneminin başlamasıyla yetim ailelere yönelik kırtasiye yardımlarını hızlandırdı. Şırnak’ın Cizre ilçesinde, daha önceden tespit edilen 68 yetim kız ve erkek çocuğun defter, kalem ve sırt çantası ihtiyacı karşılandı.

Avrupa Yetim Eli Derneği gönüllü temsilcisi Mehmet Ali Aysu, “Avrupa Yetim Eli olarak, nerede bir mağdur, mazlum ve yetim varsa imkanlarımız çerçevesinde yardım eli uzatmayı gaye edindik. Pazartesi günü okullar açılacak, Şırnak’ın Cizre ilçesinde yetim çocukların kırtasiye malzemesi ve çantalarını hazırlayarak dağıtımına başladık. Malumunuz, okulların açılmasıyla herkes çocuklarının kırtasiye ihtiyacını gidermek için çarşıya indi. Bu yetimlerimizin babaları hayatta olmadığı için elinde çanta olan çocukları görünce mahzun oluyorlar. Biz de yetimlerimizin mahzun olmaması için çalışmalarımızı hızlandırarak, kırtasiye malzemesi dağıtımını sürdürüyoruz. Hayırsever bağışçılarımızdan Allah razı olsun.” dedi.

KIZILTEPE’DE YETİM ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE YARDIMI

Avrupa Yetim Eli, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde de, bugün ders başı yapacak öğrencilerden yetim olanlara kırtasiye yardımında bulundu. Hayırseverlerin yaptığı kırtasiye yardımlarını Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan çok sayıda yetim çocuğa ulaştıran Avrupa Yetim Eli, hayırseverlere de çağrıda bulundu. Kendileri için hazırlanan okul çantaları ve kırtasiye malzemelerini gönüllerince seçen Kızıltepeli yetim çocuklar ve aileleri, kendilerine yardımda bulunan yardım kuruluşuna ve hayırseverlere teşekkür etti. Avrupa Yetim Eli adına Mardin’in Kızıltepe ilçesinde çocuklara kırtasiye yardımında bulunduklarını belirten gönüllü temsilci Mehmet Ali Aysu, “Türkiye’de pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim-öğretim dönemi nedeniyle yetim çocuklarımızın okul ihtiyaçlarını giderme adına onlara çanta ve kırtasiye malzemelerini teslim ettik. Bu çocuklar, diğer arkadaşlarından geri kalmayarak eğitimlerinden geri kalmayacaklar inşallah. Allah hayır sahiplerinin, bu yetimleri sevindirdikleri için ecirlerini kat kat versin.” ifadelerini kullandı.

Hayırseverlere çağrıda bulunan Aysu, “Daha önceden de çağrıda bulunduğumuz gibi çağrımızı yeniliyoruz. Hayırseverler bir yetimin okul ihtiyacını karşılamak için bizlere bağışta bulunabilirler. Ayrıca kırtasiye malzemeleri olarak çantamızın içerisinde; yağlı, sulu ve pastel boya, kalem, silgi, kalem tıraş ve ders sayılarına göre defterleri yetim öğrencilerimize ulaştırdık.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir