• DOLAR 32.521
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2419.245
  • ...
"Said Nursi'nin Milliyet anlayışı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Risale-Nur Enstitüsü, Adıyaman Kültür ve İlim Vakfı ile Adıyaman Yeni Asya Vakfı tarafından Bediüzzaman Haftası kutlamaları kapsamında "İnsanlık ve Dünya Barışı İçin Said Nursi'nin Milliyet Anlayışı" konulu panel düzenledi.

 

Adıyaman Kültür ve İlim Vakfı, Risale-Nur Enstitüsü ile Adıyaman Yeni Asya Vakfı tarafından Bediüzzaman Haftası kutlamaları münasebetiyle "İnsanlık ve Dünya Barışı İçin Said Nursi'nin Milliyet Anlayışı" konulu panel düzenlendi.

 

TPAO Sosyal Tesislerinde düzenlenen panele AK Parti İl Başkanı Av. Halil Fırat Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Baro Başkanı Abdullah Tel, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, katıldı.
Programa Panelist olarak katılan Prof Dr. Musa Kazım Yılmaz, Doç. Dr. Atilla Yargıcı ve Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe, "Said Nursi'nin milliyetçilik anlayışı üzerine konuştular."

 

Millet, milliyet ve milliyetçiilk anlayışına değinen Prof Dr. Musa Kazım Yılmaz, "Milliyetçilik İslam'ın ret ettiği cahiliye bir gelenektir. 19. asırdan itibaren bütün dünyada güçlü bir şekilde yayılmış ve hissedilmiş. Özellikle tanzimattan sonra başlayan batılaşma hareketlerine paralel olarak Bediüzzaman ifadesiyle bir Hürrem, Müslümanların başına bela olmuştur. Osmanlı devletinin son dönemlerinde devlet amirinin endişe eden bazıları devlet, millet elden gidiyor epilepsiyle koyu bir milliyetçilik hatta komiteciliğin yakalanması ve bu düşüncelerin anasıl ukra denilen diğer kavimlerin aleyhine kullanmak istemeleri bir baş tabirdir bunu biliyoruz. Aydınların yaptıkları baskılar sonucu, Türklerden başka hiçbir kavimin kültürel varlıkları kabul edilmemiş, hatta Kürt ve Türklerin bir tek kökenden geldikleri ve aynı ırktan olduğuna ilişkin bireysel kanıtlar ortaya çıkmıştır" dedi.

 

Daha sonra konuşan Doç. Dr. Atilla Yargıcı ve Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe, Said Nursi'nin 'Milliyet Anlayışı' konusuna ilişkin konuşmalarda bulundular. (Cihad Çetinkaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir