• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
M.Ali Şahin`den Türklük Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Mehmet Ali Şahin, ‘Türklük`le ilgili tartışmada kendilerine haksızlık yapıldığını söyledi.

Şahin, ‘Türk milleti` ifadesinin Anayasa`da değişmeyeceğini belitti. ‘Vatandaşlık` tanımı konusunda ise “Biz, ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı` denilmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz. Nitekim komisyona sunduğumuz teklifte de bu şekilde yer aldı.” açıklamasını yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Mehmet Ali Şahin, Uzlaşma Komisyonu’ndan çok umutlu değil. Üzerinde uzlaşma sağlanan madde sayısının çok az olduğuna dikkat çekiyor. Fakat bütün partilerin komisyona kendi anayasa tekliflerini sunmalarının da önemli bir aşama olduğunun altını çiziyor. Şahin, “Uzlaşılan madde sayısının artacağı yönünde umudum var. Ay sonuna kadar çalışacağız. Bir şey çıkmadığı takdirde bacadan duman çıkana kadar orada çalışacak halimiz yok. Ayrıca ucu açık bir çalışma rehavet de getiriyor. Bütün bu çalışmaların sonucunda diğer partilerin önerilerinden de alıp yeni anayasa taslağını verebiliriz.” ifadelerini kullanıyor. ‘Vatandaşlık’la ilgili olarak kendileriyle BDP’nin önerisinin örtüştüğünü, CHP’de kafa karışıklığı bulunduğunu, MHP’nin ise farklı fikirde olduğunu aktarıyor. Kendilerinin ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı’nı önermelerine gerekçe olarak, ‘daha birleştirici’ ve ‘çözüme daha fazla katkı sağlayıcı’ bir tanım olmasını gösteriyor. Türkiye ismi ve Türk milleti kavramı konusunda da, “Milletin adı Türk’tür. Bu ülkenin ismi de Türkiye’dir. Türkiye’nin ismi ile ilgili bir problemimiz var mı? Türkiye, Türk kelimesinden türemiş bir kelime.” diye konuşuyor.

Zaman

Bu haberler de ilginizi çekebilir