• DOLAR 32.518
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2418.961
  • ...
Geceye katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, dünyada önemi artan iletişime dikkat çekti.

Binali Yıldırım, Türkiye`nin internet ve iletişimde dünyanın önemli kavşak noktalarından biri haline geleceğini söyledi.

Yıldırım, "İstanbul`dan; Afrika, Avrupa ve Orta Asya yönetilecek" dedi.

Yıldırım, "İnternetin yönetimi ile ilgili uzun zamandır bir tartışma var. İnternet kimin malı nereden yönetilmeli. Bu tartışmalar çok uzun sürdüğü için baktılar ki olacak gibi değil, bunun yönetimini bölgesel olarak dağıtmaya karar verdiler. Şu anda merkez Los Angeles`ta ama geçen günlerde bir karar aldılar; 3 bölgeye ayırdılar, internet yönetimini. Los Angeles yine kalacak, Kuzey ve Güney Amerika`yı yönetecek. İkinci merkez Singapur`da olacak, oradan da Uzak Doğu yönetilecek. Üçüncü merkezin de İstanbul`da kurulması kararı verildi. İstanbul`dan da Afrika, Avrupa ve Orta Asya yönetilecek. Yani Türkiye internetin de iletişimde kavşak noktalarından biri haline geliyor. Önümüzdeki ay bunun resmen ilanını yapacaklar ve faaliyete başlayacaklar" diye konuştu.

Siber saldırılara da dikkati çeken Yıldırım, birlikte hareket etme çağrısı yaptı.

Binali Yıldırım, ``Siber güvenlik konusu savaşlardan daha beter bir iş. Sizin bilgisayarınız saldıran bir silah haline getirilebilir. Dünyada 1997 yılında 50 bin siber saldırı, 2012 yılında ise 100 milyon. Değişimi görüyorsunuz`` dedi.