• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Malatya'daki göletlere 120 bin yavru balık bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Malatya'da 2021 yılı balıklandırma çalışması yapıldı.

Balıklandırma çalışmasına, Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, Su Ürünleri Şube Müdürü Abdullah Çelik, il ve ilçe müdürlükleri teknik personelleri katıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü Tahir Macit, "İlimizde bulunan su kaynaklarına bırakılmak üzere Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretme İstasyonu tarafından üretilen sazan yavruları; ilimiz Kuluncak Sofular Göleti, Bicir Göleti, Akçadağ Medik Baraj Gölü, Arapkir Göleti, Hekimhan Güzelyurt Göleti ve Karamahmut Göleti, Battalgazi Yaygın Göleti, Yeşilyurt Beylerderesi Göleti, Doğanşehir Polat Göleti ve Darende Ayvalı Göleti olmak üzere toplam 120 bin adet yavru balık bırakıldı. İlimizde yapılan Balıklandırma çalışmalarının özellikle son yıllarda artarak devam etmekte, tüm su kaynaklarımıza planlı bir şekilde balık bırakılmaktadır. Ayrıca balık neslinin korunması ve gelecek nesillere canlı balık bırakılabilmesi için su kaynaklarının kirletilmemesi ve bilinçsiz balık avcılığının önlenmesi konularında vatandaşlarımız daha dikkatli olmalıdır." dedi.

Son olarak, Yeşilyurt Beylerderesi Göletine alabalık yavrularını bırakan Macit, yapılan çalışmaların hayırlı olması temennisinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir