• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
ABD PKK’yi yine sattı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci ABD’den askeri bir heyet PYD’nin oluşturduğu DSG bileşenleri ile toplantı yaptı. Askeri heyet toplantıda Türkiye’nin taleplerini DSG’ye ilettiği iddia edildi. Buna göre ABD, Türkiye’nin olası operasyonunda PKK’nin Suriye kolu olan PYD/YPG’ye destek vermeyeceğini bildirdi.

BasNews’e konuşan konuya hakim bir kaynak, ABD’li askeri bir heyet ve DSG komutanlığı Batı Kürdistan’daki gelişmeleri değerlendiren bir toplantı gerçekleştirildiğini söyledi.

Türkiye operasyon düzenleyebilir!

BasNews’in edindiği bilgilere göre ABD askeri heyeti, Türkiye’nin Batı Kürdistan’da operasyon yapmamak için bazı şartlar sunduğu belirtildi. ABD’li heyetin, Türkiye’nin ‘PKK yönetim ve kadrosunun Batı Kürdistan’dan çıkması şartı’nı DSG’ye ilettiği kaydedildi.  ABD’li yetkililerin Türkiye’nin bu şartının yerine gelmemesi halinde Türkiye’nin operasyon yapacağı uyarısını ilettiği bildirili.

İşgalci ABD PKK’yi yine sattı!

DSG ile görüşen ABD askeri heyeti DAEŞ bahanesiyle PKK’ye desteğin süreceği belirtilirken Türkiye ile PYD-YPG arasındaki çatışmalarda ABD’nin başını çektiği koalisyonun tarafsız kalacağı mesajı veriliği öğrenildi.

Son dönemde Batı Kürdistan ve Suriye’nin kuzeyinde SİHA’la ile düzenlen operasyonlarda PKK’nin üst düzey yetkilileri öldürüldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir