• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
Midyat’ta su sorununun çözülmesi için çalışmalar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eylül dönemi meclis olağan toplantısı, gündem maddelerini görüşmek ve karara bağlamak üzere Midyat Belediyesi Ana Hizmet Binası Meclis Toplantı salonunda yapıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından, 3 gündem maddesi görüşüldü.

İlçenin öncelikleri ve ihtiyaçları arasında yer alan; yeni otogar alanının belirlenmesi, kapalı pazar yerlerinin ihtiyacının karşılanması, imar planına dâhil edilmesi ve planlı bulunan mevcut sanayi alanının yeniden düzenlenmesi imar plan teklifi meclis gündeminde görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Başkanı Veysi Şahin, toplantıda, İlçenin sorunlarının bir an önce çözülmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini, vatandaşların din, dil ve siyasi görüş ayırımı yapmadan herkese aynı hizmeti götürdüklerini söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak, hastane caddesinin beton asfalt yapıldığını kaydeden Başkan Şahin şunları kaydetti:

İkinci İsale içme suyu hattının sene sonunda hizmete gireceğini belirten Şahin, bu hattın devreye alınmasıyla inşallah Midyat’ta artık su sorunu kalmayacağını ifade etti.

İlçede yapılan ve yapılmakta olan diğer çalışma ve hizmetleri de aktaran Şahin, “Kalo Asri Mezarlığında bulunan 400 metrelik yolu asfaltlayarak önümüzdeki günlerde trafiğe açacağız. Nazım Hikmet Caddesinde asfalt çalışmamız olacak. Doğal gaz çalışmalarımız devam ediyor. Seyfettin Güneştan (Mardin) Caddesinin alt yapı ve kaldırım çalışmaları devam ediyor. Yine, kırsal mahallelerimizde parti ayırmaksızın gerek parke çalışmaları, gerek sıcak asfalt çalışmaları, gerekse taziye evleri ile ilgili iyileştirmeler sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. Çöp konteynerlerini uygun bir şekilde köylerimizin nüfus oranlarına göre dağıtmış bulunmaktayız. Yine, Çaldere-Çalpınar köylerimize 5000 m2 parke çalışması yapılacak. Pandemi sürecinde, imkânlar dâhilinde sosyal ve nakdi yardım olsun, belediyeye gelen herkese yardımcı olmaya çalıştık.” diye konuştu.

Başkan Şahin, yapılan bu çalışmalarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlara, milletvekillerine, il, ilçe teşkilatlarına ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti. 

Midyat Belediyesi Eylül Ayı meclis toplantı sonrası meclis üyelerinin dilek ve temennileri ile son buldu.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir