• DOLAR 32.569
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2430.042
  • ...
Bitlis`te Kutlu Doğum çalışmaları sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bu yıl tüm ülkeye örnek teşkil edecek bir kutlama programı hazırlığı içerisinde olan Bitlis`te çalışmaların geniş kapsamlı bir şekilde sürdürülmesi için mahalle ve merkeze bağlı köy muhtarlarıyla bir araya gelindi.
 

Bitlis Kültür Merkezi`nde muhtarlarla bir araya gelinerek düzenlenen toplantıda, bu yıl tüm ülkeye örnek teşkil edecek bir etkinlik yapacaklarını dile getiren Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi şöyle konuştu: "Tasarladığımız etkinlik bir hafta boyunca devam edecek. Bu kapsamda 7 milyar Salâvat-ı Şerif bağışlamayı hedefledik. Bitlis merkez ve köyleri olarak 2 milyar salâvat-ı şerif bağışlayacağız. Diğer ilçelerimiz ve köylerimizle bu sayıyı 7 milyara tamamlayacağız.
 

Muhtarlarımızdan bu etkinliğin önemini halka anlatmalarını istiyoruz
Yapacağımız etkinlikler için muhtarlarımızdan destek bekliyoruz. Muhtarlarımızın köy, belde ve mahallelerde programın mahiyetini halkımıza anlatmasını istiyoruz. Etkinlik yapacağımız hafta içerisinde istiyoruz ki tüm halkımız nasıl ki bayram hazırlığına girerken bir sevinç ve heyecan yaşıyorsa, yapacağımız kutlu doğum etkinliğinde de aynı sevinç ve heyecanı yaşamalarıdır.
 

Bu bağlamda köylerde ki muhtarlarımızın köy halkına bu heyecanı yaşatmaları gerekir. Bulunduğu köyde bağışlanması için salâvat kampanyasını başlatmalarını temenni ediyoruz. Aynı şekilde mahalle muhtarlarımızdan da bulundukları mahallede salâvat kampanyaları başlatarak etkinliğin olacağı haftada halkın iştirak etmesini sağlamaya yönelik bir gayret içerisine girmelerini temenni ediyoruz. Yapacağımız etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
 

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yapılacak etkinlik hakkında kısa bilgi veren Bitlis Belediye Başkan Danışmanı Ferhat Gök ise, kentte ilk defa çok kapsamlı ve hayatın her alanı ile halkın her kesimini kapsayacak bir etkinlik düzenleyeceklerini belirterek etkinlik hakkında şunları söyledi: "Devlet ve vatandaşın iç içe olduğu yoğun katılımlı bir etkinlik yapılacaktır. Hafta boyunca şehir merkezindeki minareler ışıklandırılacak. Ana arteller gül suyu ile yıkanacak. Ara sokaklara gül suyu kokusu sıkılacak. 571 yoksul aileye yardım yapılacak. Her gün bir camide sabah namazından sonra kahvaltı düzenlenecek. Kan bağışı kampanyası yapılacak. İl merkezi ve ilçelerde yaklaşık 50 bin kişiye etli pilav ikramı edilecek. Mevlit programı, ilahiler, ezgiler vaaz ve sohbet programları düzenlenecek" şeklinde konuştu.
 

İl Müftüsü İmran Kılıç ise, her yıl müftülüğün yapmış olduğu kutlu doğum etkinliği bu yıl valilik başta olmak üzere birçok kurum ile birlikte daha kapsamlı olarak yapacaklarını belirterek, bağışlanacak olan Salâvat-ı Şerif hakkında katılımcıları bilgilendirdi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir