• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Okul ve çevrelerinde güvenlik önlemleri artırılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2021-2022 yılı eğitim öğretim döneminde okulların güvenliğinden 1054 okul kolluk görevlisi, 22 bin 772 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi ve 6 bin 523 devriye ekibinde toplam 19 bin 569 kolluk personeli ile 10 bin özel güvenlik görevlisi sorumlu olacak.

Yeni eğitim öğretim döneminde, emniyet ve jandarma birimlerince okul ve çevrelerinde yoğun güvenlik önlemleri alınacak.

Uyuşturucu satışı ve kullanımı engellenecek

Ekipler, görevli oldukları okullarda öğrenci giriş saatinden yarım saat önce hazır bulunacak. Mesai saatlerinde görev yerlerini asla terk etmeyecek. Okul idaresi ile sürekli irtibat ve iletişim halinde olacak. Okulda uyuşturucu, uyarıcı madde satışı ve kullanımını engelleyecek. Okul önleri ve yakın çevresinde, suç işlemede kullanılabilecek kesici, delici, patlayıcı vb. diğer unsurları satan, taşıyan ve bulunduran kişiler hakkında işlem yapacak.

Okul kameralarının KGYS'ye entegrasyonu tamamlanacak

Okullarda kurulan güvenlik kameralarının çalışabilirliği kontrol edilecek ve 'Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ne (KGYS) entegrasyonu tamamlanacak.

Güvenlik kamera sistemi kurulan okulların çevre güvenliğinin etkin bir şekilde sağlanabilmesi ve olayların kayıt altına alınması amacıyla görüntüler öncelikle okul yönetimleri tarafından izlenecek.

Okul çevrelerinde metruk bina statüsünde olduğu tespit edilen yerlerin bir an evvel yıkılması sağlanacak.

Okul çevrelerinde bulunan internet cafe/oyun salonları vb. yerler düzenli olarak denetlenecek.

Okul çevrelerinde ve öğrencilerin bulunduğu yerlerde uyuşturucu/uyarıcı maddelerle mücadele konusu başta olmak üzere açık sigara satışının önlenmesi de dahil her türlü önleyici tedbir alınacak. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir