• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
KYK burs başvurusu ne zaman? KYK burs başvurusu nasıl yapılır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerine devlet bursu birçok öğrenci için büyük önem arz ediyor. Bu maddi burs geri ödemeli ve geri ödemesiz olarak 2 tür şeklinde verilmektedir. Peki, KYK burs başvurusu ne zaman? KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır? İşte detaylar…

KYK burs başvurusu ne zaman?

2021-2022 eğitim öğretim yılı için KYK burs başvuruları 5 Kasım 2021'de başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, KYK burs ve kredi başvurusunun başladığını duyurdu. Kasapoğlu, "Sevgili öğrenciler, 8 Kasım saat 23.59'a kadar başvuru yapmayı unutmayın." ifadelerini kullandı.

KYK başvurusu nasıl yapılır?

Devlet bursu için üniversite öğrencisi başvuru yapmak istiyorsa iki farklı şekilde başvuru yapabilmektedir. İlk olarak E-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait Burs/Öğrenim Kredisi Başvurusu bölümünde gerçekleştirebilirler. İkinci başvuru yöntemi ise; KYK resmi internet sitesinde başvuru yapabilirler.

KYK tarafından açıklanan başvuru tarihlerinden itibaren öğrencilerin burs başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden alınacaktır. Gerekli olan bilgileri eksizsiz ve doğru bir şekilde tamamlayarak başvurunuzu oluşturabilirsiniz.

KYK burs ve kredi ücreti ne kadar?

2021 yılında lisans öğrencilerine 650 TL, yüksek lisans 1300 TL, doktorada ise 1950 TL olarak açıklanmıştı.

KYK bursu kimlere çıkar?

  1. Örgün öğretimde eğitim alan öğrenciler burs başvurusu yapabilirler.
  2. Açık öğretim ve uzaktan eğitim alan öğrenciler bu burstan yararlanamazlar.
  3. Yurt dışında eğitim alan öğrenciler bu burstan yararlanabilirler.
  4. İkinci öğretim öğrencileri burs alma hakkına sahiplerdir.
  5. Şehit ve Gazi çocukları, %40 ve üzeri engele sahip öğrenciler, yetimler,
  6. Yerleştirme Yurtlarında okumuş olan öğrenciler, Darüşşafaka Lisesinde okumuş olanlar, amatör milli sporcu olan öğrenciler burs önceliğine sahiptirler.

KYK Bursu Neye Göre Çıkıyor?

Karşılıksız burs başvurusu yapan öğrencilerin sosyal, ekonomik ve eğitim durumları derin olarak araştırılmaktadır. Araştırma sonuçları değerlendirilerek, karşılıksız KYK bursu verilecek olan kişiler kurum tarafından tespit edilmektedir.

KYK Başvuru Şartları Nelerdir? Karşılıksız Burs Nasıl Çıkar?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız burs verilmesinde istenen bazı şartlar bulunmaktadır.

KYK geri ödemesiz burs kimlere çıkar?

  1. Ön lisans
  2. Lisans
  3. İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapanlar (İntibak ya da hazırlık sınıfı öğrencilerine burs verilmemektedir.)
  4. Yüksek Lisans (Master ve Doktora)
  5. ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100’e girenler
  6. Kurum Kuruluş Kanunu’na bağlı olarak Yönetim Kurulu tarafından belirlenen özelliklere göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler burstan yararlanabilirler.

Bir öğrenci aynı zamanda hem burs hem de kredi imkanından faydalanamazlar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir