• DOLAR 32.501
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2488.128
  • ...
Artık öğretmenler okul kantinlerini denetleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Hazırlanan yönetmelikle okullardaki kantin çalışanlarına hijyen konusunda eğitim verilecek. Öğretmenler ise gönüllü denetçi olacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı; Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı eğitim kurumlarında faaliyet gösteren gıda işletmelerinin uyması gereken hijyen kuralarını yeniden belirledi.
 

Daha sağlıklı nesillerin yetişmesi için geçtiğimiz Şubat ayında `Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği` yayınlayan Bakanlık; il müdürlükleri aracılığıyla yeni kurallar hakkında bilgilendirmeye yönelik bir dizi eğitim düzenleyecek. Eğitimler, yiyecek-içecek üretimi ve satışı yapan personelin yanında idarecileri de kapsayacak.
 

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal`ın başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü idarecilerinin katıldığı toplantıda İzmir için planlama yapılarak konu değerlendirildi ve eğitim takvimi belirlendi
 

İzmir`de 15 Nisan`da başlayıp, 9 Haziran`da ise son bulacak eğitim çalışmasının ilk etabı öğretmenlere yönelik olacak. Eğitimden geçen öğretmenler, okullarda faaliyet gösteren gıda işletmelerinde birinci denetçi olarak görev alacak ve yaptıkları denetimlerde tespit ettikleri uygunsuzlukları Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine bildirecek.
 

Personele verilecek eğitimlerde; uyulması gereken hijyen kuralları, gıdalarda oluşabilecek tehlikeler, gıdanın uygun şartlarda işlenmesi ve depolanması ile sıcaklık kontrolünün önemi gibi konular anlatılacak. Eğitimler düzenli olarak yeni işe giren personel için günün koşulları göz önüne alınarak tekrarlanacak.
 

Yönetmeliğe göre erkek personeller saç, sakal ve bıyığını kapatacak şekilde bone ve maske kullanarak çalışacak. Kadın personeller ise çalıştıkları süre zarfı boyunca oje, cila ve makyaj malzemesi kullanamayacak. Personel gerekli sağlık muayenesi sonrasında işe alınacak ve çalıştığı sürece periyodik olarak sağlık kontrolünden geçirilecek.
 

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından yapılan denetlemelerde okullarda çalışan personelin gerekli eğitimi alıp almadığı sorgulanacak. Hijyen eğitimi almayan personelin okul kantinlerinde çalışmasına izin verilmeyecek ve kantinlerde bu eğitim almayan personel çalıştırılması durumunda cezai işlem uygulanacak. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir