• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Ünlü yazarlar Van`daki kitap fuarına katılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Van`da Mayıs ayında düzenlenecek olan kitap fuarına İskender Pala, Nazan Bekiroğlu, Elif Şafak, Selim İleri gibi ünlü yazarların davet edileceğini söyledi.

 

Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 6 hafta önce başlatılan `Yazarlarımız Öğrencilerimizle Buluşuyor` Projesi devam ediyor. Proje kapsamında Yazar Fehmi Gür, Şair Rıdvan Hilali Şensever, Halk Müziği Sanatçısı Ali Gündüz ve Dengbej Bedirhan öğrencilerle buluştu.

 

Programda ilk olarak söz alan Yazar Fehmi Gür, öğrencilerin kendi gerçekliğine göre hareket etmesi gerektiğini söyleyerek, algının önemine değindi. Başından geçen olayları da anlatarak duruma açıklık getiren Yazar Gür, "Ben öğretmen olarak atandığım köye elimde çanta takım elbise ile gidiyordum. Bir köpek gördüm ve o köpekten kaçmayı düşündüm. O esnada baktım beni gören bazı erkek öğrenciler kaçarak kayboldu. Nedenini sordum, beni sünnetçi zannetmişler. İşte benim algım ile o öğrencilerin algısı tamamen farklı. O yüzden algılar üzerinden değil, gerçekler üzerinden hareket etmek gerekir" dedi.

 

Daha sonra söz alan Şair Rıdvan Hilali Şensever, söz konusu projeyi hazırlayan Van Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına`ya teşekkür ederek, sonra, şairlik serüvenini anlattı. 32 yıllık eğitimci olduğunu belirten Şensever, okulda ders anlattığı dönemlerde aklına gelen dörtlükleri tahtaya yazdığını, öğrencilerin beğenmesi sonucu bunları saklayarak daha sonra bir şiir kitabı yayınladığını belirtti.

 

Plaket töreni için sahneye davet edilen Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Van Valiliği tarafından Mayıs ayı içinde düzenlenecek olan birinci kitap fuarına; İskender Pala, Elif Şafak, Nazan Bekiroğlu ve Selim İleri gibi ünlü yazarların davet edileceğini açıkladı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir