• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Batman Üniversitesinde "Özel Yetenek Sınavları" yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında Batman Üniversiteli olmak isteyen çok sayıda aday, sınavlara başvuruda bulundu.

Türkiye’nin birçok ilinden önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Batman Üniversitesine yoğun başvuruda bulunan öğrenciler, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu "Özel Yetenek Sınavları"nda ter döktü.

Pandemi tedbirlerinin üst düzey şekilde alındığı Özel Yetenek Sınavları, şeffaf ve adil bir ortamda gerçekleştirildi.

“72 Aday BESYO’da öğrenci olmaya hak kazandı”

Özel Yetenek Sınavlarına başarıya girenlerin detayları şu şekilde belirtildi, “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Beden Eğitimi Bölümü ve Spor Öğretmenliği Bölümü ile Spor Yöneticiliği Bölümünde eğitim görmek isteyen 916 erkek ve 409 kadın aday, özel yetenek sınavlarına başvurdu. 23-25 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen sınava kontenjanların beş kat fazlası hesaplanarak 453 erkek ve 276 kadın aday davet edildi. Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı sınav sonucunda 10 milli öğrenci, 4 şehit yakını, 6 engelli öğrencinin de eğitim göreceği yüksekokulda 72 öğrenci Batman Üniversiteli olmaya hak kazandı.” 

“Müzik bölümü sınavına 181 aday başvurdu”

Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rohat Cebe başkanlığında Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin yer aldığı komisyon tarafından 25 Ağustos tarihinde başlayan ve üç gün süren Müzik Bölümü Özel Yetenek Sınavı, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü Güzel Sanatlar Fakültesinde yapıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünde eğitim görmek isteyen öğrenci adaylarının hünerlerini sergilediği sınavda 20 kişilik kontenjanı bulunan müzik bölümü sınavına 181 aday başvuru yaptı.

“138 Aday resim bölümü öğrencisi olmak için başvuruda bulundu”

1 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilen ve 20 öğrencinin alındığı Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü sınavına ise 138 aday başvurdu. Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı, model çizimi ve imgesel çizim olmak üzere iki oturumdan oluştu. Model çiziminde adayın gördüğünü algılama ve çizebilme yeteneği, imgesel çizim (konulu) sınavında ise adayın hayal edebilme kapasitesi, gözlem gücü, seçtiği konuya bakış açısı ve algı birikimini ön plana çıkarma yeteneği ölçüldü.

“Çok sayıda adayın başvuruda bulunması bizi oldukça mutlu etti”

Özel Yetenek Sınavlarının tamamlanmasının ardından bir açıklama yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, sınavlara başvuru yapan ve başarılı olan tüm adayları tebrik etti.

Batman Üniversitesinin akademik, sportif, kültürel ve sanatsal çalışmaları ile ulusal ve uluslararası alanda başarıya ulaşmak için önemli çalışmalar yaptığını belirten Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Üniversitemiz Özel Yetenek Sınavlarına çok sayıda adayın başvuruda bulunması bizi oldukça mutlu etti. Üniversitemizin fiziki altyapısının gelişmiş olması bu tercihlerde öğrencilerimizi Batman Üniversitesine yönlendirmektedir. Özel Yetenek Sınavlarında görev yapan tüm akademik ve idari personelimize sınavların sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağladıkları için teşekkür ediyorum.”​ (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir