• DOLAR 32.498
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2424.204
  • ...
Şanlıurfa'da 700 yetim çocuğa ücretsiz sağlık hizmeti verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa Hayrat Yardım, Eyyübiye Toplum Merkezinde  "Yetimler Sağlıkla Büyüsün" projesiyle 700 yetim çocuğa diş tedavisi, muayene ve psiko-sosyal destek hizmeti sundu.

Diş hekimleri, doktorlar ve psikologlar, gönüllü olarak yetim çocukları tedavi etti. 

Yaklaşık 30 gönüllü diş hekimi ve psikologlar, gönüllü olarak hizmet verdiklerinden memnun olduklarını dile getirdiler.

"Çocuklarımıza psiko-sosyal destek faaliyetinde bulunduk"

Gönüllü diş hekimi ve psikologlarla beraber yetim çocuklara tedavi uyguladıklarını belirten Diş Hekimi Sefa Börükoğlu, "Hayrat İnsani Yardım Vakfı'nın düzenlemiş olduğu 'Yetimler Sağlıkla Büyüsün' projesinin 6'ncı günündeyiz. 30 gönüllü diş hekimi ve psikologlar eşliğinde yetim çocuklarımıza tedavi uyguluyoruz. Diş çekimi, dolgu ve flularma işlemlerini uyguladık. Çocuklarımıza psiko-sosyal destek faaliyetinde bulunduk. Proje kapsamında 700 yetim çocuğumuza tedavi uyguladık." dedi.

"Sağlıkçı olmak güzel bir şeydir"

Yetim çocukları tedavi etmek ve onlarla beraber olmanın çok farklı bir duygu olduğunu ifade eden Börükoğlu, "Sağlıkçı olmak güzel bir şey. İnsanlara faydalı olmayı amaçlıyoruz. Böyle bir projenin içerisinde bulunmak, çocukların yaşadığı duygularını bir nebze anlamak ve çocuklarla haşır neşir olmak çok ayrı bir duygu. Yetim çocuklarımızı tedavi etmek ve onlarla beraber olmak çok farklı bir duygu yaşatıyor. Çocuklarla beraber bazen üzüldük ve bazen güldük. Çocuklarla birlikte çok güzel anlarımız oldu. İnşallah tekrar bu tür projelere katılmak isterim." şeklinde konuştu.

"700 yetim çocuğa diş tedavisi uyguladık"

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Furkan Aykut Erkut, gönüllü olarak çalışmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Hayrat İnsani Yardm Vakfı'nın düzenlemiş olduğu 700 yetim çocuğa diş tedavisi uyguladık. Yaklaşık 12 diş hekimi, 10 psikolog gönüllü olarak görev aldılar. Burada gönüllü olarak bulunmaktan memnunum." diye konuştu.  (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir