• DOLAR 32.83
  • EURO 35.458
  • ALTIN 2520.938
  • ...
Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca tekrar aşılanmaya dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplantı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir kez daha Coronavirus ile mücadelede aşının önemine dikkat çekti.

Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Dünyayı etkileyen salgın hastalık sağlık olarak en çok büyüklerimizi, iş gücü olarak orta yaşlılarımızı eğitim öğretim için ise çocuklarımızı etkiledi. Aşının devreye girmesi ile beraber önümüzü görebileceğimiz günlere eriştik. Size daha önceden tünelin ucundaki ışık görüldü demiştim. Bugün tünelin çıkışı görünüyor diyebilirim." ifadelerini kullandı.

"Gençlerimizin eğitiminin eksik kalması son derece üzücüdür"

Coronavirus nedeni ile hastaneye yatışların yüzde 90'ının aşısız olduğunu söyleyen Bakan Koca, "500 bine yakın aktif vakamızın yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerden oluşmaktadır. Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90'ı tam aşılı olmayan kişilerdir. Vefat edenlerin yüzde 90'ı ya aşı olmamış veya aşıları eksik kişilerdir. Aşı bizi koruyor. Belli bir süre aşı ile tam koruma sağlanabiliyor. En yüksek sesle size sesleniyorum. Aşınızı olun. Gençlerimiz okullarına kavuşacak. Gayret ve azmimiz onlara yüz yüze eğitim vermek ve bunun sürekliliğini sağlamaktır. Gençlerimizin eğitiminin eksik kalması son derece üzücüdür. Endişesi olan velilerimiz olabilir. Hep birlikte çaba gösterirken, zil sesinden sonra alarm sesi diyenleri haksız çıkaralım. İnanıyorum ki çıkaracağız. Öğretmenlerimizin motivasyonu hepimizden büyük olacak." ifadelerini kullandı.

"Bilim Kurulu okulların kapanmasını hiçbir şekilde gündemine almak istemiyor"

Bakan Koca, "Bilim Kurulu okulların kapanmasını hiçbir şekilde gündemine almak istemiyor. Çünkü elimizde artık aşı var. Vatandaşlarımızın artık sorumluluklarını bilerek, tedbirlere uymalarını, aşılarını bir an önce yaptırmalarını son derece önemsiyoruz." şeklinde konuştu.

"Yüz yüze eğitime geçilmesi bir tercih olmaktan çıkmış, zorunluluk haline gelmiştir"

Bakan Koca'dan sonra açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise şunları söyledi:

Okullarımızı 5 gün yüz yüze eğitime açmada bize sürekli rehberlik eden Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Hepinizin bildiği gibi uluslararası kuruluşlar eğitimin yüz yüze devam etmesinin hayati önem taşıdığının altını çiziyor. Uzaktan eğitim ne kadar başarılı olsa da yüz yüze eğitimin yerine geçemez. Yüz yüze eğitime geçilmesi bir tercih olmaktan çıkmış, zorunluluk haline gelmiştir. Yüz yüze eğitim için gerekli adımları attık, atmaya devam ediyoruz. Sağlık Bakanlığımız ile birlikte oluşturduğumuz rehberi, 81 ile gönderdik. Milli Eğitim Bakanlığı olarak okullarımız hijyen ihtiyaçlarını sağlayacak güce de finansmana da sahibiz. Okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerimiz şu anda 2 gündür okullarına gidiyor. Şunu memnuniyet ile ifade etmek isterim ki bu 2 günlük süreç sorunsuz şekilde tamamlandı. Yavrularımızın gözündeki mutluluk, öğretmenlerin öğrencileri ile buluşma hazzı, her şeye her fedakarlığa değerdi. Okullarımızın bir daha kapanmaması için bakanlık olarak sadece bize sorumluluk düşmüyor, velilere, kantin çalışanlarına, öğretmenlere tüm paydaşlarımıza düşüyor.

Bakan Özer, "Lütfen kurallara harfiyen uyalım. Uyalım ki bir daha okullarımız kapanma sorunu ile karşı karşıya kalmasın. El ele verdiğimiz zaman bu süreçte beraber hareket ettiğimiz zaman, çocuklarımızı okuldan mahrum etmeme imkanımız olacak. İçişleri Bakanlığımızdan çok destek gördük. Özellikle teşekkür etmek istiyorum. Okullarımız ilk açılan ve son kapatılan yerler olmalıdır." dedi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar ise, "Bildiğiniz üzere 3 yarı yıl Yüksek Öğretim Kurumları eğitim ve öğretimine ara vermeden akademik faaliyetlerine devam etmektedir. Bizler üniversiteler olarak kampüs ve okullarımızı kapatmadık. Fakat salgın sebebi ile biz eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi uzaktan yaptık. Üniversitelerimiz yüksek öğretim öğrencilerinin eğitime devam etmek adına yüksek fedakarlıkta bulundular. Yerleşkelerde alınması gereken tüm tedbirler alındı. YÖK ve üniversite olarak eğitim faaliyetlerini yüz yüze sürdürme kararı almış olduk. Yüz yüze eğitim kararından itibaren her biri kendi üniversitelerinde kendi kurularıyla beraber yüz yüz eğitimin yapılabilmesi ve sürdürülebilmesi için almış oldular. Bu sene de gerek kampüs ortamlarında uygulanacak kurallar, gerekse eğitim öğretim süreçleriyle ilgili bütün üniversitelere yönelik kılavuz çalışması gerçekleştirdik." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir