• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İstanbul Üniversitesi’nden Dicle`deki Mü`minlere Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde PKK’li öğrencilerin “Kutlu Doğum” etkinliği düzenlemek isteyen öğrencilere saldırısıyla başlayan gerilim İstanbul Üniversitesine taşındı.

Bugün İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Dicle’deki olaylar hakkında bir afiş asan Öğrenci Dayanışması adlı sol grup Müslümanlara ve İslami değerleri tahfif eden sıfatlar kullandı. Buna karşı 7 kişiden oluşan Müslüman bir öğrenci grubu afişe müdahale ederek İslami değerlerin hakaret konusu edilemeyeceğini bildirdi. Müslüman öğrenciler söz konusu afişi indirdi.

Yaşanan gerilimde solcu öğrenciler şeriat karşıtı slogan atarlarken Müslüman öğrenciler de “Yaşasın Şeriat!” şeklinde slogan attılar ve tekbir getirdiler.

Birkaç dakika süren gerilim özel güvenlik ekiplerinin araya girmesiyle fiilî bir kavgaya dönüşmedi ancak uzun süre karşılıklı sloganlar atıldı. Her iki taraf da dağılmayınca çevik kuvvet olaya müdahale etti.

Yaşanan olayda sol görüşlü 2 öğrencinin hafif bir şekilde yaralandığı; toplam 7 kişi olan Müslüman öğrencilerin tamamının ise gözaltına alındığı ifade edildi.

MÜSLÜMAN ÖĞRENCİLERDEN BİLDİRİ

Konuyla ilgili bir bildiri yayınlayana Müslüman Öğrenciler, ajitasyonlara kulak asmayacaklarını ancak İslam`a yönelik saldırıları da hep birlikte püskürtmenin çabası içerisinde olacaklarını ilan ettiler.

Açıklamanın tam metnini ilginize sunuyoruz:

***

“Kim Allah’ı, Peygamber’ini ve inananları dost edinirse bilsin ki, Allah’tan yana olanlar şüphesiz üstün gelirler.” (Maide 56)

Bugün İstanbul Üniversitesi`nde, Dicle Üniversite`sinde Müslümanlara yapılan saldırılarla ilgili yalan, hakaret ve çarpıtma içeren afiş ve bildiriler dağıtmak isteyen solcu bir gruba Müslüman Öğrenciler müdahale etmiştir. Üniversitelerde ne bahane ile olursa olsun İslama, Müminlere ve değerlerimize yapılan saldırı ve hakaretlerin karşılıksız kalmayacağı bir kez daha ortaya konmuştur.

Kavga sırasında hakaret ve çarpıtma içerikli afiş ve bildiriler dağıtılmıştır. Sayıca az olan Müslüman Öğrenciler buna karşın hedefine ulaşmıştır. Polis solcu gruptan kimseyi gözaltına almamasına rağmen Müslüman Öğrenciler mensubu 7 öğrenci polis ve ÖGB ile çatışmış, ardından zorla gözaltına almıştır. Arkadaşlarımız hala gözaltında tutulmaktadır.

Dicle Üniversitesi`nde 3 gündür saldırıya uğrayanlar Müslümanlar olduğu halde gerek YDG gerekse de ulusalcı Türk ve Kürt medyası olayı tam tersi bir durumda yansıtmaya çalışmıştır. Olayların başlatıcısı olan Kürt Milliyetçi Hareket`e mensup öğrenciler bununla da kalmayıp 4 Müslümanı bıçakla yaralamıştır. “Müslüman Öğrenciler” olarak bizler Müslümanlara yapılan saldırıyı asla kabullenmediğimizi ve Müslümanlarla dayanışmayı sürdüreceğimizi belirtiyoruz. Bizler müminlerle ilgili atılan iftiraların hiçbirini kabul etmiyor, fasıklara ve kafirlere değil ancak müminlere güveniyoruz. Ayrıca Müslüman Öğrenciler`in; peygamberini, müminleri ve değerlerini her koşulda savunmaya devam edeceğinden dostun da düşmanın da emin olmasını bilmek istiyoruz.

Bizim mücadelemiz Kürt, Türk gibi kurgulanmış gerçekliklere sığmadığı gibi bundan neşet eden ulus-devletlere de sığmaz. Mücadelemiz dünyada zalimin olduğu her yerde sürmektedir. Küfürle olan mücadelemiz küfrün egemenliğini kabul etmeme şiarıyla yürümektedir. Bu nedenle Kürt Milliyetçi Hareket`in ajitasyonlarına kulak asmamaktayız. Düşman küreseldir. Düşmana vereceğimiz cevap da küresel olacaktır. Bizi dar ulus-devletlerine hapsetmeye çalışan zavallı ideolojilere sahip kişilere acımaktan başka bir hissiyatımız yoktur.

İman edenler Allah yolunda savaşırlar, inkar edenler ise tağut yolunda savaşırlar; öyleyse şeytanın dostlarıyla savaşın. Hiç şüphesiz, şeytanın hileli düzeni pek zayıftır. (Nisa/76)

Yaşasın Şeriat, Yaşasın İslam!

Peygamber`e Uzanan Eller Kırılır!

Zalimlerden Hesap Sorduk, Soracağız!

Kirli Siyasete, Yalana Geçit Yok!

MÜSLÜMAN ÖĞRENCİLER

Haksöz - haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir