• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Çelik: Yaşanan afetlerden dersler çıkarılmalı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünyanın her yerinde giderek artan doğal afetlerin, insanların kendi elleriyle yaptıkları nedeniyle vuku bulduğunu hatırlatan Çelik, bu afetlerin esasında insanların kendilerine gelmeleri için birer uyarı niteliğinde olduğunu kaydetti.

Yaşanan doğal afetlerdeki artışın bir nedeninin toplum olarak insanların dini inançları geri plana atmalarından kaynaklandığının altını çizen Çelik, bu yüzden toplum olarak insanların Allah'a tövbe etmeleri gerektiğini belirtti.

"Doğal afetlere karşı herkes üzerine düşeni yapmalı"

Çelik, "Yaşanan felaketlere karşı tedbir almalıyız, bununla birlikte inanç boyutunu iyi düşünmemiz gerekir." dedi.

"Son dönemlerde ciddi manada doğal afetleri yaşıyoruz." diyen Çelik, "Toplum olarak bununla mücadele ediyoruz. Özellikle bu sene yaz aylarında orman yangınları çok fazla. Bunların tedbirlerinin alınması lazım ama bu tedbirlerin yanında halk bir bütün olarak bu afetlere karşı seferber olmalı. Özelikle ormanlarda bulunan hayvanların telef olmaması için duyarlı olmalıyız. Bununla birlikte dinimizin de çok önem verdiği ormanlara sahip çıkmalıyız. Bu yaşanan orman yangınlarında bir kasıt varsa yapanlar çok büyük bir vebal altındadırlar. Devlet üzerine düşeni yapmalı, halk olarak da bizler üzerimize düşeni yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

"Yaşanan afetlerin insanların yaptıklarından dolayı olduğunu bilmeliyiz"

"Yaşanan bu felaketlere karşı toplum olarak kendimize çeki düzen vermeliyiz." diyen Çelik, "Son yıllarda ve özelikle bu sene yaşanan sel felaketleri daha önce alışmadığımız manzaralardır. Ani yağan bir yağmur adeta bir şehri önüne alıp götürüyor. Biz burada Allah'ın her şeye gücünün yettiğini bir kez daha anladık. Allah Rum Suresi 41'inci ayette, 'İnsanların kendi elleriyle yapıp ettikleri yüzünden karada ve denizde düzen bozuldu; böylece Allah -dönüş yapsınlar diye- işlediklerinin bir kısmını onlara ­tattırıyor.' diye buyuruyor. Bu son dönemde yaşananlara karşı insanoğlu ibretle bakmalı ve yaşanan bu afetlerin insanların yaptıklarından dolayı olduğunu bilmeli. Yaşanan afetlere karşı ders çıkarmalıyız." dedi.

"Bu afetleri ortadan kaldırabilecek tek gücün Allah olduğunu unutmamalıyız"

Yaşanan afetlerin bir nedeninin de toplum olarak işlenen günahlar olduğuna dikkat çeken Çelik, "Düğünlerimizde İslami hassasiyetlere dikkat etmeliyiz. Yeniden bir nefis muhasebesi yapmamız lazım. Toplum içinde yaşanan ahlaksızlıklar daha da yaygınlaştı. Bunların yok olması için çalışmalıyız ve Rabbimize tekrar dönmeliyiz. Müslümanlar yaşanan bütün bu hadiseleri düşünüp tekrar tövbe edip Rabbine dönmesi gerekir. Bu afetleri ortadan kaldırabilecek tek gücün Allah olduğunu unutmamalı." diye konuştu. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir